Noi mărturii în cazul Trump: Șeful unui ziar a fost "ochii și urechile" lui Donald Trump și "a înlăturat poveștile nefavorabile despre el"

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Un șef de ziar a fost "ochii și urechile" lui Donald Trump și a înlăturat poveștile nefavorabile despre el în perioada premergătoare alegerilor din 2016.

 

 

Trump a intrat în istorie, fiind primul fost președinte american care se confruntă cu un proces penal.

El este acuzat că a plătit bani pentru tăcere starului porno Stormy Daniels în încercarea de a acoperi presupusa lor relație și că a falsificat documente de afaceri pentru a face acest lucru.

David Pecker, fostul șef al editorului AMI, a depus mărturie ca prim martor în proces, el descriind participarea la o schemă "catch and kill" cu Trump și cu avocatul lui Trump, Michael Cohen, pentru a îngropa o poveste de presă nefavorabilă în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

Tribunalul penal din Manhattan l-a auzit, de asemenea, pe David Pecker, care a semnat un acord de "nepronunțare" cu procurorii după ce AMI a recunoscut că a făcut plăți pentru tăcere, descriind rolul său ca fiind "ochii și urechile" lui Trump.

David Pecker a spus că îi semnala poveștile lui Michael Cohen, care verifica dacă erau adevărate sau nu. Acest acord nu a fost niciodată pus în scris, dar Pecker l-a divulgat cele întâmplate lui Dylan Howard, redactor-șef al National Enquirer, una dintre publicațiile sale.

Pecker a povestit instanței despre o întâlnire la care a participat în august 2015 cu Trump, Cohen și Hope Hicks, directorul de comunicare al fostului președinte.

"Eu aș fi ochii și urechile"

El a spus: "La acea întâlnire cu Donald Trump, m-au întrebat ce pot să fac pentru a ajuta campania. Le-am spus că ceea ce pot  face este să public articole pozitive despre domnul Trump și voi publica articole negative despre adversarii săi. Am spus că aș fi, de asemenea, ochii și urechile lui".

În special, David Pecker a spus că îl va anunța pe Michael Cohen dacă va auzi povești negative legate de Trump și de presupusele relații cu vreo femeie "pentru că dl Trump era bine cunoscut ca fiind cel mai eligibil burlac și se întâlnea cu cele mai frumoase femei".

El a adăugat: "Era clar, pe baza experienței mele anterioare, că atunci când cineva candida pentru o funcție publică ca aceasta, este foarte comun ca aceste femei să apeleze la reviste precum National Enquirer pentru a încerca să își vândă poveștile."

Instanța a auzit de un astfel de exemplu, în care David Pecker a plătit 30.000 de dolari pentru a cumpăra o poveste despre faptul că Trump ar fi fost tatăl unui copil nelegitim cu o menajeră.

David Pecker a declarat: "L-am sunat imediat pe Michael Cohen și i-am spus exact ceea ce mi s-a spus. I-am dat numele menajerei din apartament și l-am rugat să verifice mai întâi cu cei de la statul de plată al Organizației Trump".

Pecker a crezut povestea, dar a declarat că anchetatorii au constatat că nu este adevărată. Apoi, Cohen l-a informat și el că "nu este absolut deloc adevărată".

"Am luat decizia de a cumpăra povestea pentru că ar fi putut fi jenantă pentru campanie și pentru domnul Trump", a spus Pecker.

Oponenți politici vizați

Cu toate acestea, pe lângă protejarea imaginii lui Trump, instanța a auzit că Pecker i-ar fi vizat adversarii politici.

El a spus: "Aș publica un articol despre Hillary Clinton ca fiind un facilitator al unui afemeiat."

Acuzarea a întrebat: "Ați crezut că a ajutat campania lui Trump?".

David Pecker a declarat în fața instanței că a fost reciproc avantajos, deoarece a dus la vânzări de ziare și a adus beneficii campaniei lui Trump.

Instanței i s-a spus că editorul lui Pecker ar fi publicat, de asemenea, articole despre adversarii republicani ai lui Trump "pe baza succesului unora dintre candidați".

Pecker a adăugat: "Primeam un telefon de la Michael Cohen, iar el îmi dădea indicații și îl îndruma pe Dylan Howard ce candidat să vizăm și în ce direcție ar trebui să mergem".

A ieșit la iveală faptul că Pecker a fost unul dintre primii oameni care l-au încurajat pe Trump să candideze la președinție.

La începutul anului 2015, David Pecker susține că i-a spus lui Trump că 80% dintre cititorii publicației National Enquirer doreau ca el să candideze la președinție, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel