Noi dezvăluiri despre Holocaust: Vezi ce rol au jucat femeile

Până de curând, Holocaustul a fost atribuit doar călăilor naziști. Totuși, dezvăluiri noi care au apărut într-o carte schimbă total percepția despre Holocaust, oferind informaţii potrivit cărora femeile au contribuit la masacrarea evreilor în lagărele de concentrare în aceeaşi măsură ca şi bărbaţii. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, aproximativ șase milioane de evrei au fost uciși. Aproape 200.000 de supravieţuitori ai Holocaustului trăiesc în zilele noastre în Israel.

[caption id="attachment_369929" align="alignnone" width="640"] Irma Grese[/caption]

Wendy Lower, specialist în Holocaust ,susţine în cartea sa "Hitler's Furies: German Women In The Nazi Killing Fields" că zeci de mii de femei germane au contribuit, direct sau indirect, la uciderea evreilor în lagărele de concentrare, iar una dintre puținele care au dat socoteală pentru faptele lor a fost Irma Grese, poreclită "Frumoasa Bestie", pentru cruzimea ei

Wendy Lower relatează în cartea ei și un episod ieşit din comun în care o femeie nazistă ucide mai mulţi băieţi evrei ce evadaseră dintr-un tren ce ducea într-un lagăr de concentrare. Ema Petri se întorcea acasă după ce făcuse cumpărăturile în oraş în momentul în care a zărit pe drum şase băieţi evrei aproape dezbrăcaţi.

În vârstă de 23 de ani la acea vreme, femeia, care era măritată cu un ofiţer SS, a realizat imediat că acei băieţi erau evrei şi şi-a dat seama care era motivul pentru care se aflau în acel loc.

Mamă a doi copii, femeia i-a luat pe băieţi la ea acasă, i-a calmat pentru că erau foarte speriaţi, i-a hrănit, iar după aceea, cu o cruzime fără margini, i-a dus în pădure, i-a aşezat în linie şi i-a împuşcat pe toţi, rând pe rând.

Femeile naziste au fost scutite, în cea mai mare parte, de responsabilitatea pentru Holocaust, deoarece femeia germană, conform ordinelor Fuhrerului, avea trei  îndatoriri: copiii, bucătăria şi biserica.

Wendy Lower susţine că femeile sunt la fel de vinovate ca şi bărbaţii pentru crimele oribile din timpul dictaturii lui Hitler.

Cele care nu au contribuit direct la Holocaust şi-au adus aportul prin alte mijloace, precum tipărirea ordinelor de ucidere a evreilor şi prin oferirea de indicaţii privind modalitatea crimelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel