EXCLUSIV  "Să se autosesizeze Inspecţia Muncii!". Muzica la maxim din mall-uri şi restaurante, problemă naţională. Bulai: Îţi sângerează urechile, din start e o prostie!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Peste tot, oriunde mergem, la cumpărături ori la restaurant să luăm masa în linişte, suntem întâmpinaţi de muzică dată la maxim. Destul de neplăcut, mai ales dacă suntem acolo ca să vorbim cu cineva. Val Vâlcu şi Alfred Bulai au căutat "nod în papură" şi în acest weekend şi... l-au găsit. O soluţie ar fi înăsprirea amenzilor din partea ITM.

Nu de puţine ori am plecat din mall sau am ieşit de la recepţia unui hotel cu muzica încă "bubuind" în urechi. Asta pentru că aproape oriunde mergem, fie că e vorba de magazine, restaurante sau orice spaţiu comercial, indiferent de oră, muzica din boxe se ascultă la volum cu mult peste limita decentă. O confirmă şi jurnalistul Val Vâlcu care, încă din primele minute de emisiune, a ţinut să-i spună colegului de dialog, sociologul Alfred Bulai, că ultima vizită în mall pur şi simplu l-a asurzit.

"În general, fascinaţia este pentru obiecte mari, pentru volum mare, chiar de la începutul umanităţii, vorbim de Megalitic. Ăsta e motivul pentru care "băiatu' de băiat" care şi-a luat maşină decapotabilă ascultă muzica încât să asculte toţi vecinii din cartier. Înainte să ai calitate, ai cantitate, că-i mai uşor. Şi acest gen de atitudine asta reflectă. Nu e numai în mall-uri! Am găsit în restaurante, baruri unde ţin morţiş să facă să-ţi ţiuie urechile. De multe ori le spun "Dom'le, daţi mai încet că am venit să discut cu cineva aici, nu să-mi urle muzica în cap!" Mi-e greu să ascult o muzică la un volum mai mare pentru că mi-e greu să mai prind vreo armonie, ceva" a spus Alfred Bulai.

Val Vâlcu: Da, uite... într-un hotel, de exemplu, discret, o armonie de pian, aproape în surdină... mai auzeai în lift. Ambianţă! Dar aici pun muzică din asta cu cuvinte, unora le place genul, altora nu le place... O întreb pe fata de la barul din holul hotelului şi-mi zice - "Să-ntreb la recepţie!" - dacă o lasă să dea puţin mai încet ca să ne auzim ce vorbim.

Alfred Bulai: În condiţiile în care într-un bar din acesta la hotel lumea aşteaptă ceva sau stă la taclale cu cineva sau se întâlneşte cu cineva. Deci n-a venit să asculte muzică! E o aberaţie în sine! Aşa cum la restaurant nu te duci să asculţi muzică, te duci să mănânci şi să stai de vorbă, să pui ţara la cale... orice dar nu să asculţi muzică. Adică din capul locului este o prostie! Te duci la discotecă dacă vrei să asculţi muzică, acolo poţi să stai şi lângă boxe şi să te ia cu salvarea că ţi-a ieşit sânge pe urechi.

Val Vâlcu: Ca să fac şi eu un demers oficial, public, să se autosesizeze Inspecţia Muncii care călăreşte pe bieţii patroni, antreprenori... În special pentru angajaţii din mall, că ăia stau acolo 12 ore, dacă nu şi mai bine. Bunicul avea la Şantierul Naval antifoane, aveau căşti! Cred că volumul e acelaşi!

Emisiunea completă, aici:

Menţionăm că am transmis către ITM Bucureşti o solicitare pentru a vedea dacă s-au luat până acum măsuri cu privire la nivelul de zgomot din aceste locaţii, însă până la redactarea şi publicarea acestui material nu am primit niciun răspuns. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel