Nicușor Dan solitică REVOCAREA unui ordin de ministru

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Uniunea Salvaţi România solicită Ministerului Mediului să revoce ordinul de ministru care înlătură evaluarea de mediu la Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD), apreciind că prevederile actuale au drept consecinţă înlesnirea construcţiilor pe spaţiile verzi dintre blocuri.

"Suntem uimiţi că în ciuda faptului că acest ordin a fost emis de fostul secretar de stat Corina Lupu, demisă din Ministerul Mediului, (...) această reglementară nu a fost anulată. De asemenea suntem revoltaţi de argumentul utilizat pentru acest ordin, că implementează o directivă europeană, când de fapt acţionează împotriva acesteia, invocând, absurd, spiritul directivei pe care l-ar fi intuit Corina Lupu care ar fi mai adecvat decât litera ei", scrie preşedintele USR, Nicuşor Dan, pe Facebook.

El spune că este adevărat că PUD detaliază Planul urbanistic General şi Planul Urbanistic Zonal, dar menţionează că "nici unul nici altul nu identifică spaţiile verzi dintre blocuri".

"Asta se va întâmpla doar când vom termina Registrul Spaţiilor Verzi şi îl vom integra în Planul Urbanistic General (PUG). Până atunci, la evaluarea de mediu pentru PUD se poate detecta dacă se prevede în fapt construirea pe un spaţiu verde. Este adevărat că nu se poate construi fără autorizaţie şi că există evaluare de mediu la autorizaţie, însă, conform legii, autorizaţia trebuie să respecte PUG/PUZ /PUD, deci PUD aprobat fără evaluare devine obligatoriu pentru autorizaţie", a adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel