Nicolas Sarkozy, arestat preventiv. Acuzații de trafic de influenţă

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost arestat preventiv. 

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost arestat preventiv, marţi dimineaţă. Este acuzat de  presupuse fapte de trafic de influenţă.

O sursă judiciară, care a furnizat informațiile, a declarat, pentru AFP, că este o măsură fără precedent împotriva unui fost șef al statului francez. 

Anchetatori de la Brigada Anticorupţie din cadrul Poliţiei Judiciare îl vor putea audia pe Sarkozy 24 de ore. Mandatul de reținere poate fi prelungit cu alte 24 de ore.

Bercea-Băsescu, scrisoarea pierdută la DNA. Pavel Abraham: "Însemnătate deosebită. Valoare de sesizare". Lucian Bolcaș: "Este incredibil"

O maşină cu geamuri închise la culoare, la bordul căreia se afla fostul şef de stat, a sosit la sediul Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare din Nanterre, la periferia Parisului, potrivit unui jurnalist AFP.

Anchetatorii vor să stabilească dacă fostul președinte francez a încercat să obţină informaţii de la un magistrat de rang înalt despre o anchetă care-l viza, cu privire la finanțarea campaniei prezidențiale, în schimbul promisiunii unui "post de prestigiu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel