Nicolae Rainea a murit: Cel mai mare arbitru român al tuturor timpurilor s-a stins din viață la 81 de ani

Cel mai mare arbitru român al tuturor timpurilor, cel care a arbitrat la trei Mondiale și unul European, a murit în această dimineaţă, în jurul orei 5:00.

Nicolae Rainea, cel mai mare arbitru român al tuturor timpurilor, cu o carieră internațională greu de egalat, s-a stins din viață, miercuri dimineață.

Potrivit gsp.ro, Nicolae Rainea a avut o gripă banală săptămâna trecută care s-a transformat într-o viroză puternică pentru că nu fusese tratată.

A fost internat în spital, iar acolo a făcut un edem pulmonar. În această dimineaţă a făcut stop cardiorespirator şi a murit la spitalul din Galaţi unde fusese internat.

"A fost pe mâini foarte bune. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă, însă nu s-a mai putut face nimic. Am vorbit acum 5-6 zile cu el, era în vână, făcea glume, şi chiar îmi spunea că ceea ce trăieşti peste 80 de ani este un bonus de la Dumnezeu", a spus Adrian Porumboiu.

De-a lungul carierei, Nicolae Rainea a condus la centru peste 400 de meciuri din Divizia A și a arbitrat 115 de meciuri internationale, inclusiv trei finale de competiții europene intercluburi, finala EURO 1980 și mai multe meciuri la trei ediții ale CM.

S-a retras din arbitraj în anul 1984, dar a rămas până nu cu mult timp în urmă membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor şi observator de meciuri, în cadrul Federației Române de Fotbal.

Din decembrie 2011 stadionul Dunărea, din Galați, a fost redenumit "Nicolae Rainea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel