Nicolae Ciucă a spus că măsurile luate nu sunt premergătoare unei crize economice

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a spus că nu urmează să se decidă în perioada următoare o reformă administrativă: „În momentul de față, guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză”.

Premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că nu urmează să se decidă în perioada următoare o reformă administrativă: „În momentul de față, guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză”.

„În această perioadă, nu urmează să discutăm problema unei reforme administrative, atât timp cât, în momentul de față, guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză”, a declarat premierul Nicolae Ciucă. De asemenea, premierul a afirmat că, „în aceste condiții, avem nevoie de stabilitate”.

„Măsurile pe care le luăm punctual, în funcție de dinamica în care evoluează situația ne-au pus să avem această decizie ca în pachetul de măsuri pe care continuăm să-l luăm și să adaptăm în funcție de evoluția situației să comunicăm aceste decizii”, a adaugat liderul PN Nicolae Ciucă.

De asemenea, Nicolae Ciucă a menționat că măsurile nu sunt premergătoare unei crize economice, ci sunt luate pentru a asigura atât echilibru economic, cât și stabilitate.

Coaliția de guvernare a decis, luni, 23 mai, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. 

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

- diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;

- suspendarea angajărilor la stat; 

- creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

- accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel