Netograf. Aplicaţie creată de ANCOM pentru verificarea calitatăţii serviciului de internet

Mihai Ciobanu / 02 oct 2019 / 19:51 Salveaza PDF Comentarii
Internet
Internet

Netograf este disponibil acum şi în aplicaţii pentru Desktop, Android şi iOS, anunţă ANCOM.

Netograf este singurul instrument de acest tip pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a solicita remedii de la operatorii la care sunt abonaţi, în situaţia în care calitatea serviciului lasă de dorit", a anunţat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM. Netograf este o platformă electronică concepută de ANCOM pentru a le oferi utilizatorilor de internet din România un instrument independent, obiectiv şi gratuit pentru a verifica permanent calitatea serviciului de internet pe care îl plătesc.

Utilizatorii pot verifica în acest fel dacă serviciul de internet utilizat se ridică la calitatea prevăzută în ofertă şi în contractul încheiat. Totodată, aceştia au acces la statistici ale valorilor parametrilor de calitate, obţinute pe baza testelor realizate de alţi utilizatori ai Netograf.

Actualizări NetografÎn acest an, ANCOM a completat capabilităţile Netograf cu o nouă aplicaţie web, aplicaţii dedicate terminalelor fixe pentru Windows şi MAC OS, dar şi cu aplicaţii dedicate terminalelor mobile pentru Android şi iOS. Aplicaţiile pentru terminale mobile sunt disponibile în magazinele dedicate: App Store pentru terminale cu sistem de operare iOS şi Google Play pentru terminale cu sistem de operare Android.

Aplicaţiile pentru terminale fixe pentru Windows şi MAC OS se descarcă şi se instalează pe terminalul fix accesând linkul disponibil pe prima pagină a aplicaţiei web. Pe lângă aplicaţiile pentru terminale fixe şi mobile, un utilizator poate testa calitatea propriei conexiuni şi prin intermediul aplicaţiei web, folosind un browser internet: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera, atât de pe echipamente fixe (desktop, laptop), cât şi de pe echipamente mobile (telefoane mobile, tablete).


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27