Urmărește emisiunea live


Netanyahu: Iranul, problemă mai urgentă decât Egiptul sau Siria

obama netanyahu
obama netanyahu

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, susține că liderii din zona Orientului Mijlociu sunt toți de părere că progresul Iranului în domeniul nuclear este o grijă mai stringentă decât conflictele din Egipt sau Siria.

Israelianul, ales pentru a doua oară în fruntea guvernului de la Ierusalim, a declarat, duminică seara, la postul american de televiziune CBS, că noul președinte al Iranului este ”un lup cu blană de oaie”, pentru că promite să poarte discuții cu Europa, dar în paralel lucrează la un nou plan de conversie nucleară.

”Toate problemele pe care le avem, chiar dacă importante, au o amploare redusă în comparație cu  regimul extrem, apocaliptic și mesianic care vrea să creeze bombe atomice”, a spus Netanyahu.

El a precizat că momentul în care Iran își va atinge țelurile nucleare este foarte aproape.

Întrebat dacă America este prea tolerantă cu Iranul, Netanyahu a răspuns că ceasul Israelului și cel al SUA ticăie diferit din cauza proximității. ”Trebuie să ne întrebăm ce putem face să oprim Iranul, chiar înainte ca SUA să facă asta”, a mai spus premierul.

Benjamin Netanyahu a vorbit și despre politica internă a Statelor Unite ale Americii că decizia SUA de a tăia sau nu fondurile Egiptului este o decizie ce ține de organismele interne ale Washingtonului. Principala grijă a Ierusalimului, precizează Netanyahu, este de a menține tratatul de pace Egipt-Israel.

Întrebat dacă atacul asupra Siriei de luna aceasta a fost orchestrat de Israel, Netanyahu a replicat că ” de fiecare dată când se întâmplă ceva în Orientul Mijlociu, e acuzat Israelul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel