Nehammer se pregătește pentru atentate teroriste. Scoate pe străzi temuta unitate Cobra și supraveghează cu drone toate evenimentele

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Austria își menține al doilea cel mai înalt nivel de alertă teroristă pentru sărbătorile de Paști, iar autoritățile iau măsuri de precauție suplimentare după atacul de la Moscova, care a ucis cel puțin 137 de persoane.

Supravegherea digitală suplimentară și o prezență suplimentară a poliției sunt de așteptat în piețele și sărbătorile de Paște din Viena în weekend, în special în afara Catedralei Sf. Ștefan, care a fost ținta unui atac terorist de Crăciun, scrie RMX.

Gardienii înarmați vor ocupa reperul creștin, iar ofițerii de poliție în civil se vor afla printre oameni pentru a elimina orice activitate suspectă.

„Poliția lucrează non-stop pentru securitate și este, de asemenea, solicitată de Paște”, a declarat ministrul de interne Gerhard Karner. „Se face totul pentru a asigura cea mai bună protecție posibilă pentru piețele de Paște și sărbătorile de Paște”, a adăugat el.

Poliția din Viena a dat asigurări că nu a fost identificată nicio amenințare viabilă specifică, dar a spus că își va intensifica măsurile de securitate ca măsură de precauție.

„Poliția din Viena va fi din ce în ce mai desfășurată atât cu forțe în uniformă, cât și cu forțe civile pentru a asigura menținerea ordinii și securității publice”, au declarat autoritățile pentru ziarul austriac Exxpress.

Vor fi desfășurate servicii civile de urgență și unități speciale precum WEGA, Cobra și unități de așteptare, în timp ce un număr crescut de drone vor asigura supraveghere suplimentară din aer.

Activitatea teroristă a fost zădărnicită în Europa în ultimele luni, cu suspecți reținuți în Suedia, Germania, Franța, Țările de Jos, Belgia și Austria.

Se presupune că mulți suspecți au legături cu ISPK, un grup separat al Statului Islamic care operează în principal în provincia afgană Khorasan.

La începutul acestei luni, doi cetățeni afgani cu legături cu celula teroristă interzisă de ONU au fost arestați în Germania sub suspiciunea că planificau un atac terorist în apropierea parlamentului suedez pentru a răzbuna permisiunea de ardere a Coranului în țara nordică.

În timp ce Austria și-a menținut același nivel de amenințare teroristă după atacul terorist de la Moscova, alte țări europene, precum Franța, l-au crescut la cel mai înalt nivel, sugerând că un atac este iminent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel