Nave militare. Rusia, prezență majoră în mările și oceanele lumii

Darius Muresan / 15 iun 2018 / 16:07 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Între 70 şi 100 de nave ale marinei militare ruse se află în permanenţă în diferite regiuni pe mările şi oceanele lumii, a declarat comandantul-şef Vladimir Koroliov, într-un interviu apărut vineri în cotidianul Krasnaia Zvezda, preluat de Xinhua. 

'O flotă poate fi reală dacă navele şi submarinele sale nu stau în dane, ci îşi îndeplinesc funcţiunile pe mare', a afirmat amiralul Koroliov. 

El a precizat că noua fregată 'Amiral Makarov' va sosi în portul Sevastopol şi va face parte din Flota Mării Negre începând din august sau septembrie. 

De asemenea, nava anti-mine 'Ivan Antonov' a fost lansată recent în portul Sankt-Petersburg, iar o serie de şase nave torpiloare mici 'Şkval' s-au alăturat Flotei Mării Baltice. 

În viitorul apropiat, în dotarea marinei militare vor intra nave de o clasă cu totul nouă, mai precis nave de patrulare din clasa 22160 'Vasili Bîkov', a menţionat comandantul-şef. 

Marina militară rusă, înfiinţată în 1992, cuprinde în prezent Flota Nordică, Flota Pacificului, Flota Mării Negre, Flota Mării Baltice, Flota Mării Caspice, aviaţia navală şi trupele de coastă, precizează Xinhua.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26