Pedro Sanchez, premierul Spaniei, a salvat onoarea Europei

Bogdan Cotigă / 29 iun 2018 / 22:18 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Premierul spaniol Pedro Sanchez a salvat onoarea Europei primind nava umanitară Aquarius, cu migranţi la bord, a declarat vineri primarul  Parisului, Anne Hidalgo, în timpul unei ceremonii de primire a şefului guvernului de la Madrid la primăria din capitala franceză.

"Sunt multe femei şi mulţi bărbaţi aici care vă admiră, care admiră ceea ce aţi făcut!", a afirmat primarul Parisului. "Aţi spus: 'primesc Aquarius la Valencia'. Aici, mulţi au aplaudat şi au considerat, la fel ca mine, că aţi salvat onoarea Europei", a adăugat ea. "Prezenţa dumneavoastră ca şef al guvernului spaniol este de asemenea o luminiţă pentru cei care îşi spun că "se poate construi o Europa mai dreaptă", a afirmat Anne Hidalgo, care are dublă cetăţenie franceză şi spaniolă, subliniind că Europa reprezintă "o monedă", în regulile jocului economic, dar înainte de toate o aventură democratică.

Sanchez, care a sosit de la Bruxelles unde un acord a fost încheiat în noaptea de joi spre vineri asupra gestionării situaţiei migranţilor, a apreciat că "ceea ce a făcut guvernul socialist spaniol are legătură cu istoria Spaniei făcută din exil. Spaniolii care fugeau de dictatura franchistă în străinătate au 'reuşit să se integreze datorită primirii care le-a fost făcută", a subliniat el.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25