Pedro Sanchez, premierul Spaniei, a salvat onoarea Europei

Premierul spaniol Pedro Sanchez a salvat onoarea Europei primind nava umanitară Aquarius, cu migranţi la bord, a declarat vineri primarul  Parisului, Anne Hidalgo, în timpul unei ceremonii de primire a şefului guvernului de la Madrid la primăria din capitala franceză.

"Sunt multe femei şi mulţi bărbaţi aici care vă admiră, care admiră ceea ce aţi făcut!", a afirmat primarul Parisului. "Aţi spus: 'primesc Aquarius la Valencia'. Aici, mulţi au aplaudat şi au considerat, la fel ca mine, că aţi salvat onoarea Europei", a adăugat ea. "Prezenţa dumneavoastră ca şef al guvernului spaniol este de asemenea o luminiţă pentru cei care îşi spun că "se poate construi o Europa mai dreaptă", a afirmat Anne Hidalgo, care are dublă cetăţenie franceză şi spaniolă, subliniind că Europa reprezintă "o monedă", în regulile jocului economic, dar înainte de toate o aventură democratică.

Sanchez, care a sosit de la Bruxelles unde un acord a fost încheiat în noaptea de joi spre vineri asupra gestionării situaţiei migranţilor, a apreciat că "ceea ce a făcut guvernul socialist spaniol are legătură cu istoria Spaniei făcută din exil. Spaniolii care fugeau de dictatura franchistă în străinătate au 'reuşit să se integreze datorită primirii care le-a fost făcută", a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel