Năstase: Regimul Băsescu lasă în urmă o Românie alienată

Fostul premier, Adrian Năstase, susține într-o postare pe blogul personal că regimul Băsescu lasă în urma sa „o Românie alienată", în care asistăm în prezent la cea mai adâncă prăpastie între guvernanţi şi guvernaţi, între cetăţeni şi stat.

Adrian Năstase afirmă pe blogul personal că elementele dominante ”în România lui Băsescu și a PDL”, sunt lipsa de încredere în instituţii, insecuritatea, absenţa oricărei perspective și un prim-ministru, căruia  coaliția guvernamentală îi rezervă doar rolul de “operator”, ca “manager străin”.

Într-un stat considerat o societate comercială de acționarii PDL, UDMR și UNPR, românii au ajuns în situaţia în care se tem de cei care guvernează iar statul şi-a pierdut orice autoritate, susține fostul premier.

”Ar trebui să ne întrebăm dacă nu cumva această disoluţie a autorităţii este una voluntară. Ideea de reformă a statului, despre care tot vorbeşte Traian Băsescu, nu conduce la un stat minimal, ci la unul impotent, atrofiat, care nu poate asigura serviciile de bază cetăţenilor. Actuala putere încearcă să vândă un fals discurs ideologic. În spatele lui, se ascund interese private pecuniare. Cazul neregulilor privind despăgubirile pentru proprietăţile confiscate este doar unul dintre exemple. Acelaşi sentiment de alienare îl regăsim şi în relaţia dintre oameni”,, afirmă Adrian Năstase.

De asemenea, el consideră că sărăcirea populației și gradul de îndatorare al societății românești sunt cauzele unei evoluții a violenței în rândul românilor, care au ajuns să se hrănească din scandalurile oferite continuu de actuala putere.

”Există un sentiment de insecuritate generalizat, care s-a răspândit dinspre sistem şi stat spre individ şi viceversa”, care scade încrederea fiecărui cetățean în ziua de mâine,  în timp ce „mizele electorale" ale UDMR şi competiţia între partidele maghiarilor din România afectează solidaritatea cetăţenească în faţa „provocărilor noului protecţionism european".

Întrucât ”rapoartele de competitivitate globală realizate de Forumul Economic Mondial arată că România stă mai prost azi decât în 2008-2009”, fostul prim-ministru afirmă că se impune un proiect integrator, un proiect de societate care să mobilizeze energiile şi care să redea speranţa românilor în instituțiile statului, dar un stat eficient, în care oamenii să nu mai fie împușcați ca să iasă deficiențele din sistem la suprafață, răniții dintr-o explozie să fie transportați la celălat capăt al țării pentru a fi tratați sau bolnavii de cancer să rămână fără medicamente, ori să vorbim despre separare pe criterii etnice a unei universități, în scop pur electoral.

”În fine, este de neînţeles dispariţia conceptului de normalitate din tot ceea ce ne înconjoară, faptul că deciziile care se iau vizeaza doar interese electorale (vezi discutia despre “re-intregirea” salariilor) si nu pericolele majore ce se profileaza la orizontul european”, conchide Adrian Năstase la finalul postării de pe blogul personal.

Regimul Basescu  lasă în urma sa o Românie alienată. Asistăm în prezent  la cea mai adâncă prăpastie între guvernanţi şi guvernaţi, între cetăţeni şi stat. Iar acest lucru se vede şi se simte zilnic. Lipsa de încredere în instituţii, insecuritatea şi absenţa oricărei perspective sunt elementele dominante în România lui Traian Băsescu şi a PDL. O tara in care, primului ministru,  coalitia guvernamentala ii rezerva doar rolul de “operator”, ca “manager strain” pentru statul roman – considerat o societate comerciala cu actionari PDL, UDMR  si UNPR…

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel