Năstase îl acuză pe Genică Boierică că i-a "fabricat" acuzaţiile

ADRIAN NASTASE - ICCJ
ADRIAN NASTASE - ICCJ

Adrian Năstase a fost adus în faţa judecătorilor de la Înalta Curte pentru judecarea recursului în dosarul "Mătuşa Tamara". Fostul premier le-a spus judecătorilor că acuzaţiile care i se aduc în acest dosar sunt "fabricate" de Genică Boierică, care a avut "o revelaţie" în momentul în care s-a înţeles cu judecătorii. Recursul în dosarul "Mătuşa Tamara" a fost amânat .

"Acuzarea şi acuzaţiile se bazează pe o întâlnire ce nu a avut loc şi pe o înţelegere ce nu a existat; pe un denunţ al unei persoane aflate în executarea unei pedepse, care a şi fost eliberată după formularea denunţului făcut la peste cinci ani, când Genică Boerică a avut revelaţia acelei înţelegeri cu procurorii", a afirmat Năstase, cu referire la denunţătorul din acest dosar.

Năstase le-a mai spus magistraţilor că denunţul a fost unul "fabricat". "Acuzaţiile aduse legate de o înţelegere se bazează pe acest denunţ fabricat al acestui Genică Boerică, pe care eu nu l-am cunoscut şi nu l-am întâlnit până în sala de judecată. El îi spunea şoferului lui că ar fi participat cu mine la o vânătoare şi la o petrecere de după şi că am fi băut un şpriţ împreună. Aceste afirmaţii ale sale sunt total inexacte, iar DNA putea verifica şi putea oricând să-i audieze pe cei care au participat la acea vânătoare", a afirmat el.

Fostul premier şi-a reiterat nevinovăţia, arătând că "rechizitoriile procurorilor DNA se bazează pe sondaje de opinie de la nivelul anilor '99-2000, legate de eventualitatea devenirii premier".

Totodată, Năstase le-a spus judecătorilor că îşi menţine toate declaraţiile date până în prezent în acest dosar.

"Declaraţiile martorilor au fost luate sub presiune la DNA, iar aceste aspecte au fost reliefate foarte bine de instanţa de fond. Problemele erau două. Prima se referea la modul de adoptare a hotărârii de guvern privind numirea lui Melinescu, iar despre acest aspect pot spune că au fost respectate toate tehnicile legislative privind modul de adoptare a hotărârilor de guvern şi că a fost adoptată cu decizie în unanimitate. O a doua problemă a vizat operaţiunea de depunere a banilor la bancă, iar ceea ce pot să vă spun eu este că acea operaţiune a fost corectă şi s-a desfăşurat conform regulilor operaţiunilor bancare, iar suma de bani a fost justificată. Reamintesc că am făcut o menţiune în declaraţia mea de avere din anul 2000 referitoare la această sumă, deci nu exista niciun fel de raţiune de o ascunde", a mai spus fostul premier, în faţa instanţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel