Năstase îi atacă pe Băsescu și Macovei

Adrian Năstase acuză pe blogul personal că 'practica interceptărilor a dovedit ramificațiile mafiote între membrii echipei lui Traian Băsescu, mai nou apărător al drepturilor omului, iar fostul procuror comunist, Monica Macovei, nu face decât să-i dea acestuia o replică cinică.

Aceste acuzații vin după ce Băsescu și Macovei au ales să se poziționeze pe baricade diferite în raport cu decizia Curții Constituționale în cazul interceptărilor.

”Va reamintesc celebrele cuvinte ale intemeietorului NKVD: „Nu exista nevinovati; exista doar persoane de care nu ne-am ocupat suficient”. Basescu, imediat dupa alegerile din 2004,  si-a format o echipa care a stiut ce are de facut. Tintele au fost clar stabilite. Sistemul de probe, promovat de „guru” Macovei, a fost utilizat corespunzator – numarul imens de martori ai acuzarii (974 de martori in „Trofeul Calitatii”, record mondial); sistemul denunturilor sub presiune (vezi „Trofeul calitatii” sau Octavian Cretu, de la Borsec, in „Zambaccian”); acceptarea probelor indirecte ( intrebati Ambasada americana daca in SUA sunt acceptate probele circumstantiale); utilizarea inregistrarilor ambientale inainte de aprobarea legii care le stabilea (Dosarul „Zambaccian”), utilizarea drept corp delict a unor dolari care nu fusesera tipariti ( Dosarul „Zambaccian”). Asa arata „statul de drept” al lui Basescu, in complicitate cu Barrosso-MCV si Macovei.

[citeste si]

Sigur, in al doilea mandat al sau, metodele s-au rafinat si mai mult, tintele s-au inmultit. Au fost adoptate codurile penale, sub presiunea lui Basescu. Practica interceptarilor, acceptata de coduri, a dovedit insa si ramificatiile mafiote intre membrii echipei sale. S-a produs deci bumerangul „inovatiilor” de procedura, initial utilizate impotriva adversarilor politici. Acum, Basescu nu mai apara „statul de drept” (DNA, parchete, etc) ci este preocupat de „drepturile omului”.  

Iar fosta sa marioneta de la justitie, fostul procuror comunist, Macovei Monica, ii raspunde in mod cinic; „Intr-o tara in care criminalitatea este ridicata, drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin”. Cam asta era si filozofia NKVD-ului. Si a promovat-o, de fapt,  timp de zece ani, si cel care acum se lamenteaza. Ma astept ca, in curand, Basescu sa devina un adevarat „freedom fighter” si presedintele tuturor asociatiilor de aparare a drepturilor omului”, a fost mesajul fostului premier.

Mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel