Năstase, atac la Băsescu, privind câștigul românilor din revocarea Avocatului Poporului

nastase11
nastase11

Fostul premier Adrian Năstase este intrigat de întrebarea retorică formulată recent de președintele Traian Băsescu, privind profitul românilor în urma acțiunilor USL după preluarea guvernării, și se întreabă și el care a fost câștigul cetățenilor din România după împrumutul luat de șeful statului înainte de ultimele alegeri.

"Zilele trecute, Traian Băsescu întreba, retoric, dacă a câştigat vreun „român” vreun leu din revocarea Avocatului Poporului sau din reducerea atribuţiilor Curţii Constituţionale. Răspunsul evident este negativ, pentru că nimeni nu şi-a închipuit că reprezentanţii USL vor ieşi în stradă, cu acele ocazii, şi că vor arunca cu lei în populaţie – ca pe vremea romanilor", notează Adrian Năstase pe blogul personal, într-o postare intitulată "V-aţi plătit datoria de 1000 de dolari la FMI?".

Apreciind că, "fiecare „român” din cei 20 de milioane de locuitori (considerându-i şi pe maghiari tot „români”) a rămas cu o datorie la FMI de 1000 de dolari, Năstase consideră că își permite să întrebe "dacă în urma împrumutului de 20 de miliarde de dolari, luat, în numele „românilor”, de Traian Băsescu de la FMI în 2009 (înainte de alegerile prezidenţiale), a câştigat vreun „român” vreun leu?"

În continuare, fostul premier atrage atenția că toți acești bani trebuie returnați, în condițiile în care datoria externă a României a crescut în perioada cât în funcția de șef al statului a fost Traian Băsescu.

"Ştiţi, probabil, că trebuie să-i plătiţi. Şi probabil mai ştiţi că datoria externă totală a „românilor”a crescut de aproape 5 ori, în 8 ani, de la 21,5 miliarde euro, în 2004, la 98 miliarde euro în acest an!", conchide Adrian Năstase.

Președintele Traian Băsescu, în prima conferință de presă organizată de la referendumul din 29 iulie, a menționat că acțiunile politicienilor USL din vară nu au adus niciun câștig românilor.

"Decizia Comisiei de a avea un nou raport cu privire la MCV în decembrie era una care să ne ajute, să se constate că eventual a fost o rătăcire a politicienilor în vară, și spun rătăcire dintr-un motiv simplu: a câștigat vreun român vreun leu din reducerea atribuțiilor CCR, schimbarea Avocatului Poporului, a câștigat vreun român vreun leu din suspendarea președintelui?", s-a întrebat Traian Băsescu, luni, la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel