Nadia Comăneci dezvăluie de ce continuă Ponor gimnastica

nadia_comaneci
nadia_comaneci

Legenda gimnasticii mondiale, Nadia Comăneci, le-a mărturisit jurnaliștilor de la Reuters motivul pentru care tripla campioană olimpică de la Atena, Cătălina Ponor, a revenit pe scena competițională, după aproape opt ani de pauză.

"Cătălina şi-a dat seama că nu poate trăi fără gimnastică. La un moment dat mi-a spus «E ca un drog pentru mine, fără de care nu pot trăi»" le-a povestit Nadia Comăneci, celor de la Reuters.

Nadia Comăneci susține că revenirea unei gimnaste în competițiile sportive după o pauză de opt ani este considerată de foarte mulți drept imposibilă, ceea ce face cu atât mai merituos gestul Cătălinei Ponor.

"Dacă aţi fi spus cuiva acum câţiva ani că ea va reveni după ce a stat opt ani, vi s-ar fi spus că este imposibil. În gimnastică şi o lună, un an este o perioadă mult prea mare", a spus Nadia Comăneci.

Descoperită la Constanța la 15 ani, Cătălina Ponor a devenit o adevărată eroină pe cea mai importantă scenă a gimnasticii artistice, Jocurile Olimpice de la Atena, după care a decis că a venit momentul să se retragă.

Petrecînd o perioadă în Statele Unite cu Nadia Comăneci, unde şi-a încercat şi mâna de antrenoare, Cătălina Ponor a decis că este timpul să revină în competiția sportivă.

"Este foarte norocoasă că nu a crescut foarte mult în înălţime. Şi-a menţinut un cadru minion şi nu a suferit alte accidentări, ceea ce i-a permis să revină", a spus Nadia Comăneci, despre revenirea în forță a gimnastei de aur din echipa României.

"Un lucru foarte interesant este că, pentru o persoană care a fost inactivă atât de mult timp, ea stăpâneşte acum noi tehnici, având acum şi exerciţiu la paralele. Nu numai că a revenit la forma care a consacrat-o, ci a adăugat portofoliului ei de abilităţi", a remarcat Nadia Comăneci, citează Antena 3.

Faptul că gimnasta s-a retras după JO de la Atena, i-a permis Cătălinei Ponor revenirea de succes și posibilitatea de a concura la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Şi eu am renunţat şase luni, după Montreal, pentru că nu mai voiam să fac gimnastică şi să fiu o persoană normală. Vrei să creşti şi să experimentezi ceva nou. (...) Dar acum a realizat că acest drum nu este atât de grozav şi că ai timp pentru asta mai târziu. Tocmai pentru că a trecut prin aceste episoade a fost capabilă să revină. Dacă ar fi practicat gimnastica în continuare, probabil că anul acesta nu ar fi concurat la Londra", a explicat Nadia Comăneci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel