Naționaliștii europeni și ruși, întâlnire de taină la Viena. Ce vor să facă cu Europa

Alexandr Dughin
Alexandr Dughin

La 31 mai, liderii  Mișcării Eurasiatice s-au întălnit  la Viena la  o consfătuire la nivel înalt cu populiștii de dreapta, cu aristocrați și oameni de afaceri. S-au făcut planuri pentru "salvarea Europei de liberalism și de lobby-ul homosexualilor", relatează  Tagesanzeiger.ch.

Concomitent  cu întălnirea membrilor Mișcării Eurasiatice, comunitatea gay dansa în piața primariei din Viena, iar pe scena cânta Conchita Wurst, "femeia cu barba", în cadrul unui bal de caritate pentru pozitivii HIV și bolnavii de SIDA.

Nationaliștii au urzit în secret, fără a permite accesul mass-media la reuniune, despre cum ar putea crea o Europă a națiunilor, strâns legată de Moscova, despre stoparea "lobby-ului satanic al homosexualilor" și restabilirea vechii ordini, date de Dumnezeu.

Tema oficială a fost istoricul Congres Vienez, care în urmă cu exact 200 de ani, prin fondarea "Sfântei Alianțe", a adus continentului "un secol al liniștii relative și al echilibrului geopolitic", cum s-a scris în invitație. In realitate, s-a vorbit puțin despre istorie și mult despre viitor, căci astăzi europenii și creștinii s-ar afla "într-o conjunctură istorica și geopolitica ce impune reînvierea spiritului Sfintei Alianțe".

Citește și: Imaginea genială care arată relația dintre Putin și Vest

Gazde ale întâlnirii de la Viena au fost oligarhul rus Konstantin Malofeev și fundația sa Sankt Basilius der Grosse [n.t. Sfantul Vasile cel Mare]. Malofeev a fost și moderatorul reuniunii. Alți invitati din Rusia au fost ideologul-sef al Mișcării Eurasiatice, Alexandr Dugin, ca și pictorul naționalist Ilja Glasunow. Din Franța au venit deputați ai Frontului National, Marion Marechal-Le Pen, ca si istoricul Aymeric Chauprade.

De asemenea, din  Franta a mai fost prezent  prințul Sixtus Henri de Bourbon-Parma, conducătorul Mișcării Carliste, o mișcare catolico-monarhistă, iar din Elveția a venit Serge de Pahlen, director al unei instituții financiare din Geneva și soț al moștenitoarei firmei Fiat, Margherita Agnelli de Pahlen. Din Austria au luat parte la eveniment Heinz-Christian Strache, președintele partidului populist de dreapta FPO, Johann Gudenus și vechiul politician FPO din Viena, Johann Herzog.

Citește și: Mircea Geoană, despre intenția Rusiei, după anexarea Crimeei

Din Bulgaria a participat Wolen Siderow, președinte și fondator al partidului de extremă dreapta Ataka. Prezenți au fost și câțiva extremiști de dreapta din Croația, nobili din Georgia și Rusia, precum si un preot catolic.
Oaspetele de vază al reuniunii a fost Alexandr Dugin, publicistul de 56 de ani de la Moscova, co-fondator al Partidului Național Bolșevic și ideolog principal al Miscarii Eurasiatice, scrie Tagesanzeiger.ch, precizand ca Dugin face propaganda pentru o alianță europeano-asiatica sub conducerea Rusiei: "Ideile sale au fost vizibile atât în cuvântarea președintelui rus Putin, dupa anexarea Crimeei, cât și la constituirea Uniunii Eurasiatice dintre Rusia, Belarus și Kazahstan, la finele lunii mai".

 Intrările au fost controlate de o firma de pază privată, participanții au fost obligați să păstreze confidențialitate și nu le-ar fi fost permis să fotografieze. Următoarea reuniune va avea loc, prezumtiv, în luna ianuarie a anului viitor, la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel