Mircea Geoană, despre intenția Rusiei, după anexarea Crimeei

Mircea Geoană este de părere că anexarea Crimeei de către Federația Rusă va avea efecte și asupre resurselor de care dispune România, fostul ministru de Externe făcând referire la platoul continental din Marea Neagră.

"Să nu ne ascundem cu privire la efectele anexării Crimeeii. Aşa cum Federaţia Rusă a ignorat dreptul internaţional, puteţi fi sigur şi trebuie să fim siguri că vor clama şi platoul continental care derivă din noua achiziţie teritorială a Federaţiei Ruse. Şi echipa de la Externe, echipa lui Bogdan Aurescu care a negociat la Haga arbitrajul cu vecinii noştri din Ucraina cu privire la separarea platoului continental să fie pregătiţi, pentru că Rusia va pretinde că este vecin de platou continental cu noi", a susţinut acesta.

Citește și: Geoană reacționează după avertismentul Rusiei transmis României

Geoană a mai spus că România are în acest moment o relevanţă strategică majoră, care trebuie transpusă şi în avantaje economice.

"Este un moment pe care imnul nostru naţional l-a sintetizat în faimoasa strofă «Acum ori niciodată». Este o fereastră de oportunitate care nu va sta deschisă la nesfârşit. Avem o relevanţă strategică extraordinar de mare. Avem obligaţia să ne punem resursele la treabă. Avem o geografie, avem resurse, iar fără o economie puternică România nu va fi suficient de protejată", a subliniat Mircea Geoană.

Citește și: Geoană analizează ce șanse dă României anexarea Crimeei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel