Geoană reacționează după avertismentul Rusiei transmis României

Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, a reacționat după afirmațiile oficialilor ruși la adresa României, despre care spune că sunt lipsite de fundament şi reconfirmă atitudinea şi acţiunile inacceptabile ale Federaţiei Ruse la adresa vecilor săi din ultimii ani. El a precizat că statul român nu a emis declaraţii anti-ruse, ci a subliniat "o realitate evidentă".

"Declaraţiile MAE rus sunt lipsite de fundament şi reconfirmă atitudinea şi acţiunile inacceptabile ale Federaţiei Ruse la adresa vecilor săi din ultimii ani. Ca stat membru NATO şi UE şi actor responsabil al comunităţii internaţionale, România condamnă fără echivoc anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă", a transmis Mircea Geoană, citat de Mediafax.

Vezi și: Declarațiile lui Băsescu stârnesc furie la Moscova

Fostul ambasador al României în SUA a mai afirmat că "agresiunea comisă de Rusia împotriva unui stat suveran este indubitabilă, iar statul român, prin reprezentanţii săi, nu a emis declaraţii anti-ruse, ci a subliniat o realitate evidentă pentru întreaga comunitate internaţională, aceea că graniţele Ucrainei s-au schimbat în urma unui act de agresiune din partea Federaţiei Ruse pe seama teritoriului altui stat".

"România este interesată de o relaţie constructivă cu Rusia, benefică de ambele părţi, dar nu va asista pasivă la comiterea unor gesturi care încalcă tratatele internaţionale şi induc un climat de instabilitate în regiune şi în lume. Împreună cu aliaţii noştri din NATO şi UE susţinem integritatea teritorială a Ucrainei şi nu putem recunoaşte o anexare teritorială ilegitimă", a conchis Mircea Geoană.

Citește și: Cum traduce Chirieac avertismentul Rusiei transmis României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel