Declarațiile lui Băsescu stârnesc furie la Moscova

Rusia a avertizat, vineri, România, în legătură cu declarații "anti-ruse" ale președintelui Traian Băsescu referitoare la criza din Ucraina, Moscova subliniind că o deteriorare a relațiilor nu este în folosul niciuneia dintre cele două părți.

Băsescu a stârnit nemulțumiri similare la Moscova în vara anului trecut, când a declarat, în cadrul unui interviu, că Rusia vrea federalizarea Republicii Moldova și nu caută rezolvarea conflictului din Transnistria.

"Liderul român a acuzat Rusia de comiterea unei «agresiuni împotriva Ucrainei» la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea României în NATO", precizează Ministerul rus de Externe, adăugând că şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, nu a respins această declaraţie.

"Rusia a observat o serie de noi declaraţii antiruse ale preşedintelui Traian Băsescu", afirmă Ministerul rus de Externe, vineri, într-un comunicat.

"Se poate ghici în spatele acestor atacuri intenţia clară a Bucureştiului de a ignora adevăratele cauze ale crizei din Ucraina", a adăugat diplomaţia rusă.

 "Această retorică antirusă la nivelul conducerii statului român (...) nu este în interesul nimănui", mai arată comunicatul Ministerului rus de Externe.
 
În urmă cu două săptămâni, Traian Băsescu s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Rusiei, Sergei Lavrov, în marja summit-ului privind Securitatea Nucleară, desfășurat la Haga. Președintele a postat pe pagina sa de Facebook fotografii în care putea fi văzut în timp ce discuta cu șeful diplomației ruse.
 
De la începutul crizei din Crimeea, Băsescu a denunțat constant "agresiunea militară" a Rusiei și a anunțat că România nu recunoaște referendumul "ilegal" din peninsulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel