Motivare CCR. Chirieac: Au copiat din Constituția franceză, dar nu tot

CCR
CCR

Analistul Bogdan Chirieac susține că motivarea Curții Constituționale a României este "un curs de drept". 

Motivarea Curții Constituționale a României explică foarte clar, din punctul de vedere al analistului Bogdan Chirieac, statutul procurorilor. "Cred că este un curs de drept pe care l-a dat Curtea Constituțională și cred că a explicat, ceea ce e foarte greu de explicat în Constituție, statutul procurorilor. Din nefericire, se pare că au copiat din Constituția franceză, dar nu au copiat tot, că dacă ei copiau tot, măcar eram mai liniștiți. Judecătorul de instrucție, de pildă, nu l-au copiat. Trebuie făcut ceva în Constituție, categoric. Probabil că se vor face teze de doctorat, se va preda în facultățile de drept această motivare care într-adevăr explică Constituția și e făcută de niște oameni care se pricep. Nu degeaba doamna judecător Mona Pivniceru e în Curtea Constituțională" a declarat Chirieac la România Tv. 

"S-a dus pe politica lui Traian Băsescu"

Analistul consideră că președintele Iohannis a urmat politica fostului șef al statului, ceea ce ar putea să nu îi favorizeze accesul în turul doi al alegeri prezidențiale.

"Eu cred că o suspendare a președintelui Iohannis în acest moment, că până la urmă asta cred că forțează și dânsul, l-ar readuce în cursa pentru prezidențiale. În opinia mea, nu cred că dânsul prinde turul al doilea. S-a dus pe politica lui Traian Băsescu, politică falimentară, pentru că Traian Băsescu abia a intrat în Parlament, 5% cu voturile din Republica Moldova, la ultimele alegeri parlamentare. În loc să fie un rege al României pentru cinci ani, să ne iubească pe toți, să colaboreze cu toți, că toți suntem români la urma urmei și domnia sa, dânsul a aplicat exact aceeași tactică. S-a bătut cu toată lumea, cu Guvernul, cu Parlamentul, cu instituțiile, doar cu o singură parte nu s-a bătut: cu statul subteran. Acolo, nu" , a mai spus Bogdan Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel