Monica Macovei, ÎNVINGĂTOARE. A câștigat un proces

Monica Macovei a câștigat pe fond procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă privind finanțarea campaniei sale electorale la alegerile prezidențiale din 2014.

"Campania mea electorală pentru prezidențiale a adus o noutate pe scena politică în ceea ce privește finanțarea: am avut donații foarte mici, de 50—100 de lei, de la mulți oameni, cetățeni români. Instanța de judecată a decis acum că AEP a greșit atunci când nu a ținut seama de procedura sistemului PayPal, prin care s-au făcut donații mici, confiscând sumele care au fost primite legal și transparent. Instanța a anulat sancțiunea AEP", afirmă Monica Macovei, conform unui comunicat de presă transmis Agerpres.

Ea solicită, în acest context, modificarea Legii privind finanțarea partidelor politice, astfel încât actul normativ să includă și o prevedere referitoare la sistemul electronic PayPal.

[citeste si]

Potrivit ei, "legea actuală este gândită pentru donatori puțini și mari și menține și încurajează "clientela politică".

Soluția la care face referire Monica Macovei a fost admisă în parte la data de 2 octombrie de către Judecătoria sectorului 2, însă poate fi atacată cu apel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel