EXCLUSIV  Momentul adevărului PSD - PNL: E miză mare, e rupere! VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Când ar urma să aibă loc momentul care va redefini scena politică, în plină cursă electorală. 

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit, în emisiunea ”Nod în Papură”, despre decizia PNL de a merge pe liste separate de PSD la alegerile din 2024. ”E bine, guvernează împreună, dar se ceartă separat” apreciază jurnalistul. ”Era de așteptat să există această schismă” spune sociologul Alfred Bulai, care adaugă că ”sunt prea multe orgolii, prea multe interese”. ”Există proiectul politic al lui Ciolacu, este cert, altul nu are cum să aibă” continuă el, adăugând că problema este legată de faptul că PSD și AUR au o suprapunere pe electorat.

”Pe de altă parte, la PNL, pare că există multe variante. Încă mai e o discuție, nu uita că te poți aștepta la orice. Dintr-un anumit punct de vedere, PNL joacă o carte importantă, a renașterii partidului. Dacă s-ar duce la PSD pe ideea de alianță, deși PSD-ul arată clar că conduce la guvernare, identitatea liberală fiind diluată, dacă mai mergeau și la o alianță de genul acesta... ar fi fost o problemă” spune Alfred Bulai. Sociologul afirmă că ”Va conta ce se va întâmpla în 2024, după februarie. Ideal ar fi ca PNL să iasă de la guvernare”. ”În momentul în care încep să aibă candidaturi separate - PSD și PNL n.r.- va fi greu să nu existe excese, mai ales că pe plan local e rupere, e miză mare” anticipează Alfred Bulai, care spune că doar la liderii de sus ai partidelor poate exista capacitatea de negociere, ei având și forță. 

Sociologul vede USR într-o lipsă totală de formă, iar despre AUR spune că nu se simte extraordinar. Vezi continuarea de la minutul 25: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel