Urmărește emisiunea live


Moment istoric pentru Biserica Catolică

Papa Francisc
Papa Francisc

Un moment inedit în istoria Bisericii Catolice va avea loc sâmbătă, la reședința pontificală de vară din Castel Gandolfo, la sud de Roma. Un papă în exerciţiul funcţiunii şi un papă emerit se întâlnesc, scrie

La zece zile după ce a fost ales, Papa Francisc va merge cu elicopterul pentru a-l vizita pe papa emerit, în satul unde Joseph Ratzinger s-a retras în linişte şi rugăciune, după demisia sa din 28 februarie.

În ciuda curiozităţii pe care o generează această întâlnire istorică, Vaticanul nu a comunicat prea multe informaţii. Ceea ce îşi vor spune papa emerit, în vârstă de 85 de ani, şi succesorul său cu nouă ani mai tânăr, va rămâne un secret.

Vaticanul a anunţat ora la care va sosi Papa Francisc (13.15 ora României), dar nu şi cea la care va pleca, semn că cei doi vor să îşi acorde suficient timp. Ei vor lua prânzul împreună.

Despre ce vor vorbi Papa Francisc și Benedict al XVI-lea

Subiectele nu lipsesc pentru Biserică: "noua evanghelizare", persecuţiile împotriva creştinilor, reforma Curiei, contestaţiile, scandalurile băneşti şi sexuale, în special teribilul scandal privind abuzurile sexuale împotriva copiilor.

Potrivit presei italiene, Benedict al XVI-lea ar fi redactat un memorandum de 300 de pagini pentru succesorul său.

Cei doi ar urma să discute despre "Vatileaks", dosarul scurgerii de documente confidenţiale, în privinţa căruia cardinalii la pensie au desfăşurat o anchetă paralelă şi au redactat un raport care nu a fost transmis decât noului papă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel