Miting în Piața Universității pentru unirea Moldovei cu România. Klaus Iohannis: Ne vom împlini visul

O mie de basarabeni se întreaptă spre București, unde, în Piața Universității, vor cere unirea Republicii Moldova cu România.

Duminica trecută a fost punctul de plecare al unui marș la care participă mii de oameni din Republica Moldova. Ei au mers pe jos, zilele acestea, în ciuda caniculei insuportabile, străbătând o serie întreagă de localități, între care Strășeni, Lozova, Căpriana, purtând steaguri tricolore, intonând imnul României și scandând pentru Unire, într-o acțiune cu nume simbolic - "marșul lui Ștefan cel Mare".

Sâmbătă au ajuns la vama Ungheni, unde au refăcut simbolic podul de flori de peste Prut.

Tinerii basarabeni au fost întâmpinaţi de mii de români care au venit cu flori la Ungheni. Podul de flori a fost reînfăptuit după 24 de ani.

 

Toată lumea tre' să știe că Tecuciul vrea Unire! Trenul Unirii se îndreaptă spre București unde basarabenii vin să ceară Unirea. Vino și tu să îi întâmpini la 14h la Piața Universității!

Posted by Basarabia Pământ Românesc on Saturday, July 11, 2015

Klaus Iohannis: Ne vom împlini visul

Klaus Iohannis a postat un mesaj pentru tinerii basarabeni care cer unirea cu România.

"Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București. Din păcate, nu voi fi în țară și nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiți convinși că mi-ar fi făcut o reală plăcere. Prin gestul lor temerar, ei au dovedit, cu toată forța unei generații care se simte profund europeană, că drumul nostru are o destinație comună. Vom dovedi tuturor că, oricât de mult efort va trebui să depunem și oricât va dura, ne vom împlini visul de a fi împreună în Europa. Sunt convins că oamenii de pe cele două maluri ale Prutului se vor regăsi într-o bună zi nu doar în Uniune, ci și în comuniune. Vă mulțumesc pentru efortul vostru!", a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

 

Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București. Din păcate, nu voi fi în țară și...

Posted by Klaus Iohannis on Sunday, July 12, 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel