Miting București. Ambasada SUA anticipează proteste violente

Hans Klemm
Hans Klemm

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a postat astăzi pe site-ul său o Alertă cu privire la demonstraţiile care au loc sâmbătă în Bucureşti. Cetățenii americani sunt sfătuiți să evite mulțimile agresive, anticipând proteste violente. 

În acest context, este important de menționat și apelul făcut de Victoria Nuland din anul 2012, atunci când au avut loc mitingurile anti Băsescu. În acele zile au existat un moment în care mitingurile au degenerat. Atunci, Victoria Nuland a dat un comunicat prin care a cerut să nu fie violențe. Coincidență sau nu, a doua zi, toate violențele au încetat.

Mesajul de astăzi al Ambasadei SUA 

Conform Ambasadei SUA, pentru data de 9 iunie, "patru demonstraţii şi proteste separate sunt aşteptate sâmbătă; locul şi intervalul orar în care vor avea loc acestea se suprapune într-o oarecare măsură şi se aşteaptă un număr mare de participanţi; se estimează că traficul pietonal şi cel al autovehiculelor în aceste zone va fi afectat în mod negativ". 

Sunt menţionate în Alertă "marşul LGBT (17,30 - 20,30), "Marşul pentru normalitate" şi Marşul Noii Drepte (13,00 - 16,30), mitingul Partidului Social Democrat (20,00 - 22,00), dar şi un miting de protest împotriva PSD: nu se cunoaşte intervalul orar, însă el va corespunde probabil cu cel al mitingului PSD". 

"Evitați mulțimile agresive sau agitate" 

"Personalul Ambasadei SUA este sfătuit să evite mulţimile agresive sau agitate şi să rămână constant în stare de alertă, atent la evenimentele din jur. Măsuri recomandate: identificarea de rute alternative, planificarea programului în concordanţă şi păstrarea în minte a unei căi de "ieşire" în cazul deplasării prin zone aglomerate pentru a evita rănirea în caz de incidente", precizează Alerta pentru demonstraţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel