Misterul sferelor de metal din piramidele mexicane

sfere
sfere

Sub Templul Şarpelui cu Pene, o piramidă antică de șase etaje în apropiere de Mexico City, se află sute de sfere din metal.

Sferele din metal au fost descoperite în timpul unor săpături arheologice realizate cu ajutorul unui sistem de roboți. Potrivit arheologului Jorge Zavala, sferele reprezintă "o descoperire fără precedent".

Ruinele mezoamericane din Teotihuacan reprezintă unul dintre cele mai mari centre urbane ale lumii antice. Se pare că așezarea a fost creată în 100. î.e.n., iar în cea mai înfloritoare perioada a sa aici au trăit peste 100.000 de oameni. În mod misterios, orașul a fost abandonat în jurul anului 700 e.n., cu mult înainte de venirea aztecilor, relatează Descoperă.ro.

Sferele misterioase, obiecte de ritual

De curând, specialiștii au explorat un tunel lung de 100 de metri care trece pe sub Templul Şarpelui cu Pene. În tunel, exploratorii au dat de trei camere, iar două dintre acestea aveau sferele misterioase. Dimensiunile lor variază de la patru la aproximativ 13 centimetri. Specialiştii susțin că sferele au un nucleu din lut, fiind acoperite cu un material de culoare galbenă numită jarosit.

"Materialul se formează prin oxidarea piritei, un minereu metalic. Înseamnă că în lumea pre-hispanică acestea păreau a fi sfere metalice", a adăugat Gómez Chávez.

"Credem că oameni de rang înalt, preoți și chiar conducători treceau prin acest tunel pentru a realiza ritualuri", explică Gómez Chávez.

Arheologii au găsit obiecte care susțin teoria ritualului: măști din lut și lemn ornate cu cristale, jad și cuarț, toate datând din jurul anului 100 e.n.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel