Mircea Geoană se gândește la o guvernare cu PNL

Mircea Geoană, preşedintele Partidului Social Românesc, anticipează o alianţă între PNL şi partide mici sau medii, din care să facă parte şi PSRO.

Mircea Geoană spune că viitorul Executiv "în primul rând, va fi un Guvern politic. Nu ai cum să duci pe o perioadă lungă de timp o formulă oarecum inedită şi care nu are capacitatea de a rezista politic un mandat întreg. Deci va fi probabil o alianţă de partide. Ţinând cont de faptul că preşedintele României este, cel puţin înainte de a deveni preşedinte, de o anumită culoare politică, putem anticipa o guvernare care să aibă PNL-ul ca forţă politică principală, în alianţă probabil cu alte formaţiuni de talie mică sau medie.

Cam aceasta este prognoza mea, un Guvern politic într-o coaliţie de partide, care sper să depăşească limitările şi limitele pe care le-am avut în alianţele de până acum", a declarat Mircea Geoană la RFI.

[citeste si]

"Sper să nu mai asistăm la un fel de amestec incert de ideologii. Vreau să văd o majoritate în care într-adevăr stânga şi dreapta şi aici mă refer la PSRO să poată să aibă o guvernare coerentă, în care cei de dreapta să-şi apere interesele în mod explicit, cei de stânga cum e cazul PSRO, să reprezentăm publicul nostu, dar fără să ne mai amestecăm ideologiile, doctrinele, crezurile politice, pentru că până la urmă, vremurile sunt atât de complicate, încât nimeni nu are soluţia magică pentru România sau pentru lume, într-un an şi în ani extrem de complicaţi, de reaşezări globale, de reaşezări economice, de reaşezări strategice, de reaşezări tehnologice. Avem nevoie să punem oamenii cei mai buni pe care-i poate furniza această ţară", afirmă preşedintele PSRO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel