Mircea Diaconu, candidat la președinție. Declarații de ultimă oră: Ești un NIMENI

Mircea Diaconu candidează la președinție, așa cum a anunțat încă de sâmbătă DCNews. Acum este oficial și face declarații. 

Mircea Diaconu a afirmat că ”toate argumentele de astăzi sunt că nu se mai poate nimic, pare că toate canalele s-au blocat, că nimic nu mai funcționează”. 

”Trebuie să ne creștem, să ne dezvoltăm” a afirmat Mircea Diaconu, care a adăugat că fără rădăcini nimic nu se poate dezvolta, subliniind că sunt foarte multe rădăcini de tip identitar, pe lângă care trecem. 

”Fără conștiință de sine a nației ești nimeni și un nimeni ca identitate, ca demnitate, oriunde în lume te-ai duce, tot ești un nimeni”, a afirmat Mircea Diaconu. A adăugat că tot ce ne înconjoară e politică. 

”N-am ce negocia”

”Intenția mea e că aș încerca să candidez la prezidențiale, pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit, de nefericit și simt că e nevoie de asta, o să vă explic exact de ce, dar faptul că vreau și că mă manifest ca atare, nu înseamnă că și pot, trebuie strânse 200.000 de semnături, aproape imposibil pentru un singur om, cu două mâini, două picioare.” a afirmat Mircea Diaconu, care a explicat că rostul acestei ieșiri de astăzi este să ceară sprijin de la asociații și cetățeni.

Mircea Diaconu a fost europarlamentar independent. Acum candidează tot ca independent, dar cu susținere. 

”Totuși, sunt singurul independent de-adevăratelea” a afirmat Mircea Diaconu. În ceea de privește negocierile cu partidele pentru susținerea la prezidențiale, susține că ”dacă eu cer un sprijin, n-am ce negocia, dacă eu cer sprijin pentru un vis, unde e negocierea, mă ajuți sau nu, ești lângă mine sau nu ești, adică ce tu-mi dai ceva, eu îți dau ceva. Sunt deschis și fericit cu oricine - grupare sau persoană- sunt deschis și fericit dacă vine alături de mine, în acest demers care e altfel decât cele de până acum.”

”Nu există șeful statului. E aberantă noțiunea”

Întrebat dacă i-a prezentat lui Călin Popescu Tăriceanu intenția de a candidat, Mircea Diaconu a spus că nu a prezentat nimănui, în afară de familie, care l-au certat și n-au fost de acord cu el, a organizat un vot și a câștigat la limită. Totodată, afirmă ”eu trebuie să n-am nicio ușă închisă față de nimeni”

În același timp, Mircea Diaconu a afirmat că nu e proastă Constituția noastră, e foarte bună, dar nu i-a convenit lui Klaus Iohannis, nici lui Traian Băsescu, acuzând orgolii nemăsurate: ”Eu sunt șeful statului, zicea Băsescu, acum la fel zice și domnul ăsta, nu există șeful statului, e aberantă și induce în mintea publicului o așteptare greșită”. 

”Ce caută președinți în Palatul Regal de la Cotroceni? Vi se pare logic?” a întrebat Mircea Diaconu, subliniind că Palatul Cotroceni e una dintre rădăcinile noastre, ca și Ateneul sau Cazinoul din Constanța: ”Eram tentat să merg la Cazinoul din Constanța, ca să vedem o dată în plus ce rană e pe trupul țării noastre”. 

”Sper din tot sufletul să se organizeze cei care m-au ajutat în 2014, pentru semnături” a mai spus Mircea Diaconu, cu privire la strângerea de semnături, ”Să sperăm că vom izbuti, sunt 200.000, este îngrozitor de greu. Aștept sprijin chiar din zona politică, pentru că la acest nivel nu se poate fără să ai reprezentanți în secția de votare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel