Ministrul Ghinea gafează din nou. "Acest erou neînțeles și neapreciat la adevărata sa valoare"

Pe 7 iulie, ministrului Cristian Ghinea că este nevoie de o intervenție rapidă pentru a preveni abandonul școlar și că peste 193 de milioane de euro vor merge, începând de la 1 august, către programul "Școală pentru toți".

În acest context, Ana Birchall, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, a sancționat amatorismul echipei conduse de ministrul Cristian Ghinea, care a retras ghidul pe 2 august, la numai o zi după termenul asumat, și a amânat pe perioadă nedeterminată lansarea apelului de proiecte pentru acest program:

"Lansat spre consultare publică cu surle și trâmbițe pe 7 iulie, ghidul programului 'inspirat din realitate', așa cum ne spunea ministrul Ghinea, avea ca termen de încheiere a consultării data de 21 iulie, lansarea apelului de proiecte fiind programată pentru 1 august, potrivit anunțului publicat pe pagina ministerului.

Surpriza, pentru cei care mai cred în profesionalismul echipei conduse de ministrul Ghinea, a venit la o zi după deschiderea perioadei de depunere a proiectelor, adică pe 2 august, când Ministerul Fondurilor Europene a anunțat sec pe pagina oficială că se amână lansarea apelului de proiecte. Așadar, după lupte seculare care au durat o zi, dacă e să îl parafrazăm pe Caragiale, faimoasa 'intervenție rapidă' a domnului Ghinea, desprinsă din 'abordarea nouă', 'bazată pe realitate', se amână sine die.

[citeste si]

Cum abandonul școlar este cu adevărat o problemă gravă în România, iar reducerea ratei de abandon ar trebui să fie o prioritate atât pentru ministrul Fondurilor Europene, cât şi pentru Guvern, este încă o dovadă de amatorism şi incompetenţă faptul că, taman a doua zi după ce a fost publicat, ghidul a fost retras de către MFE, iar lansarea apelului de proiecte a fost amânată. MFE vine cu programe și strategii mărețe pe hârtie, prezentate cu emfază de către domnul ministru, dar care, confruntate cu realitatea, se dovedesc inaplicabile sau pline de greșeli. Să înțelegem că aceasta este abordarea complet nouă bazată pe realitate pe care o anunța ministrul în momentul lansării ghidului?!

Din păcate, copiii din școlile defavorizate, cu risc de abandon școlar, mai trebuie să aștepte, pentru că la Ministerul Fondurilor Europene, sau mai bine spus la ministerul fără fonduri europene, muncește pe brânci echipa condusă de acest erou neînțeles și neapreciat la adevărata sa valoare", a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy