Ministrul George Ivașcu, despre ce se ascunde în spatele Festivalului de Teatru: Nopți de înfrigurare

Bianca Ştefan / 15 iun 2018 / 15:08 Salveaza PDF Comentarii
George Ivașcu, ministrul Culturii
Descriere foto: George Ivașcu, ministrul Culturii

Ministrul Culturii, George Ivașcu, a fost prezent la Sibiu, la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru. Ivașcu afirmă că în spatele acestui festival se ascund nopți de înfrigurare și eforturi uneori neîmplinite pentru a prezenta lumii unul dintre cele mai renumite festivaluri. 

În cadrul festivalului, Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a participat joi, 14 iunie 2018, la premiera spectacolului "Povestea prinţesei deocheate", de Silviu Purcărete, prilej cu care a fost inaugurată sala "Eugenio Barba" a Fabricii de Cultură, o inițiativă public-privată, demarată de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu.

”M-am bucurat să revăd foști colegi, alături de care am împărțit scena, și alături de care m-am simțit minunat. La fel de minunată este și inițiativa Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, de recuperare a unui spațiu industrial și transformarea acestuia într-un important centru de cultură. În ultimii 25 ani, Sibiul a devenit nu doar una dintre scenele naționale cele mai inovatoare și active, ci o capitală – întâi românească, apoi europeană și mondială! – a teatrului. În aceste cuvinte se ascund 25 ani, adică 9131 de zile și deseori nopți de vis, de speranță, de înfrigurare, de eforturi susținute și uneori neîmplinite, dar reluate iar și iar, pentru a prezenta lumii întregi unul dintre cele mai mari și renumite festivaluri internaționale de teatru ale acestui început de mileniu. Ca actor și ca ministru al Culturii, mă înclin cu recunoștință și smerenie în fața acestei imense dăruiri de suflet, talent și energie”, a declarat ministrul George Ivașcu potrivit unui comunicat remis DCNews.

 Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se va încheia duminică, 17 iunie.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27