Ministrul de Externe şi ambasadorul suedez au discutat despre relansarea consultărilor bilaterale la nivel înalt

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, s-a întâlnit, luni, cu ambasadorul Suediei în România, Anneli Lindahl Kenny, context în care a fost exprimată dorinţa de relansare a consultărilor bilaterale la nivel înalt.

"Discuţiile au vizat stadiul cooperării româno-suedeze, evidenţiindu-se, în ultimii ani, o consolidare a dialogului politic, mai ales a dimensiunii parlamentare. Ambele părţi au punctat dorinţa de a relansa consultările bilaterale la nivel înalt. Demnitarul român a remarcat faptul că relaţiile economice cu Regatul Suediei au înregistrat progrese în ultimii 10 ani, volumul comerţului bilateral crescând cu peste 50%, depăşind, astfel, 1 miliard de euro. Totodată, a avut loc un schimb de opinii cu privire la subiecte ce ţin de dimensiunea socială a cooperării româno-suedeze, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul Uniunii Europene - de exemplu, necesitatea continuării promovării egalităţii de gen şi a incluziunii persoanelor aparţinând unor grupuri vulnerabile", arată MAE într-un comunicat transmis AGERPRES.

Cei doi oficiali au subliniat în cadrul discuţiilor viziunea comună asupra unor teme aflate pe agenda europeană, cum ar fi Parteneriatul Estic, securitatea în Europa şi cooperarea la Mările Neagră şi Baltică. De asemenea, au punctat buna cooperare pe durata Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, încheiată la finalul lunii iunie.

Ministrul român a apreciat activitatea ambasadorului suedez, urându-i succes în activitatea profesională.

Ministrul de Externe l-a primit pe ambasadorul suedez în vizită de rămas-bun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel