Miniștrii Cabinetului Ponta III au depus jurământul. Băsescu, anunț foarte important după ceremonie

ponta III
ponta III

Miniștrii Guvernului Ponta III au depus, miercuri, jurământul, la Palatul Parlamentului, în prezența președintelui României, a premierului, a președintelui Camerei Deputaților și  președintelui interimar al Senatului. Traian Băsescu a ținut o alocuțiune la sfârșitul ceremoniei, în cadrul căreia a anunțat că a semnat memorandumul cu FMI, pe care inițial refuzase să-l aprobe din cauza accizei suplimentare la combustibil și a "electoRatei".

Primul care a depus jurământul, pentru a doua oară în aceeași zi, a fost Gabriel Oprea, ministru de Interne și viceprim-ministru. După acesta au urmat, în această ordine, Daniel Constantin (Agricultură), Kelemen Hunor (Cultură și vicepremier), Ioana Petrescu (Finanțe), Atilla Korodi (Mediu), Constantin Niță (Economie), Răzvan Cotovelea (Societate Informațională), Nicolae Bănicioiu (Sănătate), Rovana Plumb (Muncă), Dan Șova (Transporturi), Gabriela Szabo (Tineret și Sport), Adriana Doina Pană (Ape și Păduri), Florin Jianu (IMM-uri), Răzvan Nicolescu (Energie), Eugen Nicolicea (Relația cu Parlamentul), Bogdan Stanoevici (Românii de pretutindenti), Aurelia Cristea (Dialog Social).

"Este un moment imprtant, o schimare extrem de puternică de guvern, nu-mi rămâne decât să vă urez succes. Mă impresioneză numărul mare de miniștri tineri. Și eu am încercat, cu unii am reușit, cu unii nu, sper ca dl Ponta să fie mai norocos la miniștrii tineri... cert este că tinerețea aduce șu mai multă fantezie în exercițiul guvernamental, ceea ce este foarte bine.

Așa cum l-am informat pe dl prim-ministru am aprobat și memorandumul pentru semnarea scrisorii cu FMI, pentru fiecare dintre dumneavoastră e foarte mult de făcut", a declarat Băsescu, care a precizat că acordul cu Fondul este, practic, un program de guvernare.

Traian Băsescu a salutat și revenirea la guvernare a UDMR, pe care i-a descris ca fiind "parteneri de nădejde".

La sfârșitul scurtului său discurs, Băsescu a glumit pe seama bugetului de care dispune Președinția.

"Șampanie n-am, că premierul mi-a dat un buget mic, așa că discutați cu el să v-o dea la Palatul Victoria", a spus președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel