Minaur Baia Mare, calificare miraculoasă în sferturile EHF European League

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Minaur Baia Mare primește cadou calificarea în sferturile EHF European League.

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare s-a calificat în sferturile de finală ale EHF Champions League, beneficiind de victoria surprinzătoare a echipei poloneze Zaglebie Lubin, în deplasare la Les Neptunes de Nantes.

Francezele aveau nevoie de un egal pentru a obține calificarea pe teren propriu, în dauna lui Minaur Baia Mare, în timp ce Zaglebie era condamnată să încheie pe ultimul loc, indiferent de rezultat.

Polonezele au respectat însă competiția, câștigând prima dată un meci din grupa B, tocmai în fața deținătoarei trofeului. Minaur s-a clasat pe locul 2, cu 5 puncte, în timp ce Nantes a rămas pe locul 3, cu 4 puncte.

Băimărencele ar fi putut să se califice direct, fără ajtorul polonezelor, dacă ar fi învins sâmbătă, pe teren propriu, pe Bietigheim, ceea ce însă nu s-a întâmplat, suporterii băimăreni resemnându-se cu ratarea calificării, după.

Partidade duminică, din Franța, s-a încheiat cu scorul de 27-28 (12-14), astfel că polonezele fac cadou calificarea pentru echipa băimăreană, care urmează să întâlnească în sferturile de finală echipa norvegiană Sola HK, care a ocupat primul loc în grupa A.

Interesant de remarcat că norvegienele sunt conduse de pe bancă de Steffen Stegavik, cel care a câștigat titlul de campion și Cupa României în 2015, cu echipa masculină Minaur Baia Mare și care a fost unul din cei mai apreciați componenți ai echipei în acea perioadă.

Soția acestuia, Camilla Herrem, a jucat și ea la maramureșeni, în fosta echipă HCM Baia Mare, alături de care a evoluat în Liga Campionilor și cu care a câștigat Cupa și Supercupa României, transmite Mediafax.

Alte ştiri din sport: Steagul olimpic de la Beijing a fost predat organizatorilor ediției italiene de la Milano-Cortina

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate închise în mod oficial, duminică, punând capăt unei ediții ce care va rămâne în istorie pentru măsurile extreme luate împotriva COVID-19 și pentru indignarea provocată de scandalul de dopaj al patinatoarei ruse Kamila Valieva.

Președintele chinez Xi Jinping a fost prezent la ceremonia de închidere de pe stadionul„ Cuibul de Pasăre”, unde steagul olimpic a fost înmânat echipei Milan-Cortina, gazda viitoarei ediții a competiției.

Jocurile Olimpice au fost umbrite de implicarea politică, cu mai multe țări care au organizat un boicot diplomatic din cauza situației drepturilor omului din China și a spectrului invaziei Ucrainei de către Rusia. Președintele rus Vladimir Putin a participat la ceremonia de deschidere în semn de solidaritate cu Xi împotriva Occidentului.

Cu toate acestea, China a fost scutită de proteste din partea concurenților cu privire la tratamentul aplicat minorității musulmane uigure, iar miile de jurnaliști străini prezenți au fost blocați în interiorul circuitului închis, neputând să relateze mai pe larg despre situația de la fața locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel