Miliardar mort, după ce a vrut să-și facă un selfie

 Miliardarul Wang Jian a murit la vârsta de 57 de ani, marţi, după ce a căzut de pe un zid din masivul muntos Luberon din sud-estul Franţei în timp ce încerca să se fotografieze. Antreprenorul chinez a lăsat în urma lui un conglomerat important, HNA, care este prezent în mai multe domenii de activitate, precum turism, logistică şi transporturi aeriene, informează AFP.  

Fondatorul grupului HNA şi-a pierdut viaţa în satul Bonnieux, au precizat jandarmii francezi. "Se urcase pe un parapet înalt, pentru a face o fotografie, şi a căzut", au explicat ei, adăugând că pompierii locali au încercat să îl reanimeze pe magnatul chinez însă nu au avut succes în acest demers. 

Potrivit unei surse, miliardarul a dorit să surprindă într-o fotografie panorama locală urcând pe un zid. Pentru a face acest lucru, Wang Jian şi-a luat elan, însă a căzut apoi de la o înălţime de 10 metri. 

Brigada locală de jandarmerie a fost însărcinată cu realizarea unei anchete, care favorizează pista unui deces accidental. 

Avere de aproape 2 miliarde de dolari 

Potrivit grupului HNA, Wang Jian se afla în Franţa într-o călătorie de afaceri. 

Averea magnatului chinez a fost estimată de revista Forbes la 1,7 miliarde de dolari. 

Wang Jian s-a specializat încă din timpul studiilor sale superioare, realizate la Universitatea de Stat a Chinei, în aviaţia civilă. La începutul anilor 1990, a participat la înfiinţarea companiei aeriene Hainan Airlines. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel