Mihai Fifor: Guvernul Orban ASCUNDE realitatea pandemiei

Mihai Fifor
Mihai Fifor

Guvernul Orban încearcă să-şi ascundă incompetenţa în gestionarea crizei şi pregăteşte cosmetizarea datelor oficiale, apreciază senatorul PSD Mihai Fifor. 

Orban şi Iohannis au rămas singurii lideri dintr-o ţară democratică care refuză cu încăpăţânare testarea în masă şi testele pentru imunitate, iar oficialii din Ministerul Sănătăţii au început campania de manipulare menită să justifice micşorarea numărului morţilor de COVID.

"Ultimele declaraţii ale secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, prefaţează un scenariu în care românilor li se vor servi informaţii false, care să arate un impact cât mai mic al epidemiei şi care să justifice măsurile adoptate de guvern. Moldovan încearcă să inducă ideea că persoanele infectate cu COVID-19, dar care aveau şi alte comorbidităţi, nu ar mai trebui raportate.

Iar asta se adaugă faptului că Grupul de Comunicare Strategică nu raportează decât decesele cu COVID din spitale, nu şi pe cele din afara unităţilor sanitare. Este evident că în realitate numărul celor infectaţi şi numărul deceselor este mult mai mare. În acest moment, prin manipularea testelor şi a datelor prezentate oficial, guvernul ascunde sau cosmetizează realitatea. Nu ştim care e numărul real al infecţiilor, pentru că asimptomaticii sau cei cu simptome uşoare nu au fost testaţi", transmite Mihai Fifor.

Fifor: Guvernul nu raportează decât decesele din spitale



"Nu ştim care e numărul real al deceselor COVID, pentru că Guvernul nu raportează decât decesele din spitale. Nu ştim câte decese au fost provocate de COVID-19 în afara spitalelor, la căminele de bătrâni sau la domiciliu. Nu ştim dacă bătrânii care au murit singuri în casă au fost afectaţi de coronavirus, pentru că Guvernul nu a testat aceste persoane! Când Marea Britanie a introdus în raportări decesele din afara spitalelor a devenit a doua ţară din Europa, după Italia, în topul celor mai multe decese COVID-19.

Nu ştim dacă e mai bine sau dacă e mai rău ca la începutul pandemiei! Nu ştim dacă cetăţenii vor fi expuşi unui risc mare sau dacă, dimpotrivă, li se impun restricţii nejustificate. Nimeni nu poate da un răspuns la aceste întrebări, pentru că Iohannis şi PNL nu vor să facă teste prin sondaj sau teste în masă", declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel