Mihăiță Calimente - George Maior: Șeful Comisiei parlamentare SIE, despre propunerea de a integra SIE în SRI

Mihăiță Calimente, șeful Comisiei parlamentare SIE, a comentat propunerea lui George Maior de a integra Serviciul de Informații Externe în cadrul Serviciului Român de Informații.

Întrebat cum apreciază propunerea lui George Maior de a integra SIE în SRI, deputatul PNL a catalogat-o ca fiind una "pripită".

"Mi se pare o propunere pripită. Nu ştiu care au fost calculele pe care şi le-a făcut domnul Maior. Dar, din toate informaţiile pe care le am, în toate democraţiile serioase, cele două servicii sunt separate, pentru că, efectiv, şi tematica şi obiectivele celor două servicii sunt cu totul altele. 

Sigur, s-a discutat şi la noi despre acea comunitate de informaţii, integrată, prin intermediul căreia să se înlăture anumite disfuncţionalităţi care pot interveni între serviciile de informaţii, ca să existe o colaborare şi o cooperare mai bune. Este necesar ca legile care guvernează serviciile noastre de informaţii - Legea siguranţei naţionale, Legea ofiţerilor de informaţii, tot acel pachet de lege al securităţii naţionale să fie revăzut şi readaptat timpurilor pe care le trăim, pentru că aceste legi sunt de la începutul anilor '90. 

Am încercat, în perioada 2004-2008, să modificăm aceste legi, dar nu am reuşit, pentru că preşedintele Băsescu ne-a trimis la comisie legile secretizate, mulţi dintre colegi nu au vrut să lucreze cu ele, pentru că erau secretizate, alţii nu aveau certificat ORNIS. A rezultat o hărmălaie din care nu am putut să modificăm acel pachet de legi", a declarat Mihăiță Calimente, într-un interviu acordat pentru Ziarul Bursa.

Vezi și: Maior își lasă soarta în mâinile lui Iohannis. Ce a anunțat directorul SRI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel