Miguel Diaz-Canel, noul presedinte al Cubei. SUA, mesaj

 Statele Unite i-au cerut joi noului preşedinte cubanez Miguel Diaz-Canel să pună capăt represiunii din insulă şi au denunţat o tranziţie nedemocratică în fruntea ţării, transmite AFP. 

"Suntem dezamăgiţi de faptul că guvernul cubanez a ales să reducă la tăcere vocile independente şi să menţină monopolul represiv al puterii în loc să permită poporului să aibă o opţiune reală prin alegeri libere, juste şi disputate", a indicat Heather Nauert, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat. 

"Noul preşedinte ar trebui să ia măsuri concrete pentru a îmbunătăţi viaţa poporului cubanez, a respecta drepturile omului, a pune capăt represiunii şi a permite libertăţi politice şi economice mai mari", a continuat ea. 

"Cetăţenii cubanezi nu au avut puterea reală de influenţa rezultatul acestui proces de tranziţie nedemocratică", a mai afirmat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane.

Noul președinte al Cubei, ales joi  

Numărul doi al executivului cubanez, Miguel Diaz-Canel, a fost ales joi preşedinte al Cubei, în locul lui Raul Castro, punându-se astfel capăt celor şase decenii de putere exclusivă a fraţilor Castro. 

Desemnat miercuri unic candidat, Miguel Diaz-Canel, în vârstă de 57 de ani, a fost ales fără surpriză de către deputaţi pentru un mandat de cinci ani în fruntea ţării, 'cu 603 de voturi din 604 posibile, sau 99,83% din voturi', a anunţat în faţa Adunării preşedintele Comisiei naţionale electorale, Alina Balseiro, confirmând o informaţie apărută mai devreme în mass-media de stat, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel