Mexic, record mondial la hotdogi

Bogdan Cotigă / 13 aug 2018 / 08:47 Salveaza PDF Comentarii
Hotdog
Descriere foto: Hotdog

Mexicul a intrat duminică în cartea recordurilor Guinness pentru cel mai lung şir de hotdogi din lume, aliniind sandviciurile pe 1.417 de metri şi doborând performanţa anterioară a Japoniei, care a creat un şir totalizând 325,66 metri.

Timp de mai multe ore, în oraşul Zapopan din zona metropolitană Guadalajara (centru), participanţii la acţiune au asamblat 10.000 de hotdogi. Echipaţi cu mănuşi, măşti şi căşti pentru a respecta riguroasele măsuri sanitare, aceştia au poziţionat chiflele în zigzag, una în continuarea celeilalte, formând un şir de 1,417 kilometri, după care le-au umplut cu crenvurşti.

2000 de persoane, invitate la degustare

Hotdogii au fost ulterior asezonaţi cu 100 de kilograme de sos de roşii, 100 de kilograme de maioneză şi 75 de muştar. Regulile au fost foarte clare: ''Fiecare hotdog trebuie să conţină un crenvurst, cel puţin două sosuri, iar dimensiunea sandviciului nu trebuie să depăşească 18 centimetri. Toate regulile au fost respectate'', a declarat Raquel Asis, reprezentantul Guinness care se ocupă de omologarea recordurilor. ''Ne pregătim de peste un an. Ideea ne-a venit ştiind că oamenii din această regiune iubesc hotdogii'', a explicat Maria Eugenia Villa, organizatoarea evenimentului. Peste 2.000 de persoane au fost invitate la degustarea finală.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23