Ce spune Roberta Metsola despre funcțiile de top pe care le caută Klaus Iohannis în Europa

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Roberta Metsola a dezvăluit ce a vorbit cu Klaus Iohannis și dacă aceasta o să fie următorul președinte al Parlamentului European.

În cadrul unui interviu la Antena 3 CNN, Roberta Metsola a spus ce a discutat cu președintele Klaus Iohannis când a mers la Strasbourg și dacă aceasta o să fie următorul președinte al Parlamentului European.

Ar trebui să existe o poziție de top în Uniunea Europeană pentru un român?

"Din punctul meu de vedere, când vă uitați la Uniunea Europeană, trebuie să ne asigurăm că nordul, sudul, estul, vestul, centrul sunt incluse. De fapt, am avut de foarte mult timp o absență a acestei reprezentări. De aceea, președintele Iohannis, când a venit la Strasbourg, a fost foarte clar în acest sens. Și pentru mine, este foarte clar, de asemenea, că avem nevoie de toată lumea pentru a ne asigura că nu vă simțiți excluși de la niciun nivel de decizie. Îmi fac o misiune din a mă asigura că toate naționalitățile sunt reprezentate de la cel mai înalt nivel în Parlamentul European. Avem de fapt primul director român în Parlamentul European, numit în urmă cu doar câteva luni. Acest lucru a fost important pentru mine. Ba chiar mai mult, mi-ar plăcea să vedem felul în care Europa s-a schimbat, centrul de putere s-a schimbat, în special în timpul războiului din Ucraina. Responsabilitățile au fost luate de țara voastră și dacă nu o să recunoaștem asta acum, atunci când? Cred că nu mai suntem ‘noii veniți’. Eu vin dintr-o țară care a intrat acum 20 ani. Nu mai suntem noi. Suntem țări care acum sunt la mijlocul mesei sau în capul mesei. Trebuie să ne asigurăm că evoluăm și că facem în așa fel încât toate societățile să avanseze, așa cum ar trebui, pentru că despre asta e vorba în Europa", a spus Roberta Metsola. 

O să fie Roberta Metsola următorul președinte al Parlamentului European?

"Asta este o chestiune pe care, în primul rând, o să o vadă alegătorii mei. Eu candidez pentru alegeri în țara mea. A fost un privilegiu extraordinar și o onoare să-i reprezint. A fost, de asemenea, un privilegiu extraordinar și o onoare să fiu președintele Parlamentului European în ultimii doi ani", a mai afirmat Roberta Metsola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel