Mesajul "despre libertate" a lui Adrian Năstase citit de fiul său, Andrei

nastase
nastase

Andrei Năstase, fiul cel mare al fostului premier aflat în închisoare, a citit sâmbătă, cu ocazia lansării cărții tatălui său un emoționant mesaj al lui Adrian Năstase  în care acesta susține că a învățat de-a lungul anilor că exercițiile de libertate ,,sunt la fel de necesare precum exercițiile de gimnastică”.  Adrian Năstase şi-a lansat sâmbătă, la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus de la Romexpo, volumul "Exerciții de libertate".

"Am învățat de-alungul anilor că exercițiile de libertate sunt la fel de necesare precum exercițiile de gimnastică (...). După 22 de ani de politică am realizat că treptat mi-am îngrădit singur libertarea. Am încercat să ascund față de familia mea, față de voi suferințele, umilințele, trădările acestor ani. Cineva cu un destin politic apropiat de al meu, fostul prim-ministru francez Alain Juppe se întreba, așa cum mă întreb eu: am decăzut oare într-atât încât curajul de a-ți asuma libertatea și propriile acte să fie considerate un semn de insuportabilă aroganță și insensibilitate?”, susține Adrian Năstase în mesajul care a fost citit de fiul său, Andrei.

 ,,Am sentimentul că descopăr tot mai des simptomele unei noi maladii contemporane, pierderea libertății. Devenim prizonieri ai băncilor prin creditele pe care le luăm, ceea ce spunem se înregistrează și se stochează pentru diverse eventualităţi, locurile prin care ne deplasăm sunt identificate prin GPS, cardurile bancare arată cât și pe ce cheltuim, datele biometrice și cipurile din documente se transformă în ținte pe un eșicher mondial. Descopăr cu neplăcere că România a început să fie un fel cuib de cuci în care pacienții se bat între ei izolându-se de lumea din afară. Există oare soluții de evadare? Eu cred că da”, a punctat fostul prim-ministru.

 Adrian Năstase a mai spus că "aşa cum facem exerciții de gimnastică", trebuie să facem și ,,exerciții de libertate”, acesta fiind mesajul pe care el și-l propune prin editorialele pe care le scrie de ani de zile. ,,De aceea, așa cum facem exerciții de gimnastică, trebuie să facem și exerciții de libertate. Este ceea ce eu propun de ani de zile prin aceste editoriale. Nu aștept miracole, politica inspiră în continuare repulsie și fascinați. Ea poate fi și un auto vaccin la ceea ce ni se întâmplă (...). Îndrăznesc să formulez un îndemn: ocupați viitorul”, a susținut Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel