Meniul liderilor G7, schimbat în 2022. Nu se mai pune accent pe carne

Sursă foto: Pexels (Tanya Gorelova)
Sursă foto: Pexels (Tanya Gorelova)

Meniul liderilor care se reunesc la summit-ul G7 va fi complet schimbat anul acesta. 

Liderii reuniți pentru summitul G7 care va avea loc în sudul Germaniei în acest weekend ar avea în mod normal toate motivele să se aștepte la specialități bavareze somptuoase, precum Schweinshaxe, un cotlet de porc suculent, și o mulțime de alte mâncăruri cu carne.

Dar nu și de data aceasta, scrie Reuters. Sustenabilitatea este cuvântul de ordine în acest an, nu doar pentru acest summit, ci pentru toate reuniunile internaționale pe care le găzduiește Germania. Iar ceea ce este bun pentru mediu este mai puțin bun pentru fanii bucătăriei germane, în mod tradițional bazată pe carne, scrie Mediafax.

"Există mai puțină carne în meniu la toate reuniunile G7", a spus un ministru la începutul acestui an. "Ministerul de Externe insistă".

Verzii ecologiști sunt al doilea partid ca mărime în coaliția tripartită a cancelarului Olaf Scholz, iar toți miniștrii partidului sunt dornici să pună o amprentă ecologică pe politicile lor.

În cazul portofoliului ministrului de externe al Verzilor, Annalena Baerbock, acest lucru se extinde la summiturile internaționale.

Carnea ar putea fi un lux pe care oamenii nu și-l mai permit

Mulți agronomi susțin că mâncatul cărnii este un lux pe care omenirea și-l poate permite din ce în ce mai puțin - emisiile totale de gaze cu efect de seră rezultate din creșterea și consumul de carne de vită pot fi de 200 de ori mai mari decât cele rezultate din nuci sau legume rădăcinoase.

Berlinul nu va face publice meniurile liderilor decât după reuniune, dar tendința este clară din meniul deja anunțat pentru miile de angajați și jurnaliști care vor participa la reuniunea alpină.

"Accentul va fi pus pe mâncăruri vegane și vegetariene de sezon", a declarat guvernul cu privire la producția așteptată de la cei 50 de bucătari ai evenimentului. "Carnea și peștele sunt considerate în mod deliberat doar "adaosuri"."

Liderii din Germania, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Italia și Japonia vor avea, fără îndoială, probleme mai importante în minte decât bucătăria.

În condițiile în care livrările de gaz rusesc se diminuează pe fondul invaziei Moscovei în Ucraina, ministrul economiei, Robert Habeck, un ecologist, a fost nevoit să acorde o amânare a opririi centralelor germane pe cărbune.

Summit NATO Madrid. Stoltenberg enunţă deciziile importante care vor fi luate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că la summitul NATO care va avea loc săptămâna viitoare la Madrid vor fi luate decizii importante la cinci capitole cheie, printre care sprijinul pentru Ucraina, consolidarea prezenţei militare şi aprobarea noului Concept Strategic, documentul care va orienta strategiile Alianţei în anii următori, relatează agenţia EFE. 

Vorbind la o conferinţă de presă comună cu premierul ceh Petr Fiala, secretarul general al NATO a amintit despre acest Concept Strategic că reprezintă planul cardinal pentru viitorul Alianţei noastre şi va stabili poziţia noastră comună faţă de Rusia, provocările emergente şi China, precum şi asocierea noastră cu UE, care a atins niveluri fără precedent.

Acest document, revizuit ultima dată în anul 2010, descrie obiectivele NATO, identifică trăsăturile esenţiale ale mediului de securitate şi oferă orientări pentru adaptarea forţelor armate.

Intensificăm descurajarea şi apărarea, ne consolidăm prezenţa, capacităţile şi disponibilitatea, în special în partea estică a Alianţei, a adăugat Stoltenberg. Vor fi de asemenea adoptate măsuri de susţinere a Ucrainei şi a altor parteneri în situaţie de risc, NATO având prevăzut să aprobe pentru Ucraina un pachet exhaustiv de asistenţă. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel