Urmărește emisiunea live


Memoriu secret FBI. Donald Trump pregătește publicarea docomentului

Un memoriu secret al republicanilor, care ar arăta acţiuni desfăşurate de FBI împotriva campaniei preşedintelui Donald Trump înaintea alegerilor prezidenţiale, ar urma să fie difuzat joi, a anunţat un oficial al administraţiei Trump, un demers care însă ar plasa Casa Albă într-o confruntare directă cu cea mai mare agenţie federală, relatează Reuters. 

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a transmis miercuri o atenţionare preşedintelui şi colegilor săi republicani din Congres, care insistă pentru difuzarea documentului de patru pagini elaborat de membri republicani ai Comitetului pentru servicii secrete din Camera Reprezentanţilor.

'FBI nu a avut timp să examineze acest memoriu în ziua de dinaintea votului comisiei pentru difuzarea documentului', se arată într-o declaraţie a FBI. 'Aşa cum am transmis în timpul evaluării noastre iniţiale, avem preocupări serioase în legătură cu omisiunile materiale care au un impact fundamental asupra acurateţii memoriului', notează sursa citată.

Informații clasificate 

Oficiali din Departamentul Justiţiei au afirmat de asemenea că publicarea memoriului ar putea încălca normele privind informaţiile clasificate.

Oficialul administraţiei americane, care s-a exprimat miercuri noaptea sub rezerva anonimatului, nu a dat detalii asupra documentului ce urmează să fie difuzat, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel