Mega eveniment la Buzău: CJ va aloca peste 120.000 de lei

FOTO: REPORTERBUZOIAN.RO
FOTO: REPORTERBUZOIAN.RO

Consiliul Judeţean (CJ) Buzău a aprobat, în şedinţa sa de joi, alocarea sumei de 122.000 de lei pentru cofinanţarea Festivalului internaţional de film 'BUZZ CEE', a cărui primă ediţie va avea la Buzău, în luna mai. 'Buzăul va intra, începând cu acest an, pe agenda internaţională a cinefililor.

Iniţiativa aparţine Asociaţiei Culturall, iar Consiliul Judeţean are calitatea de coorganizator', a declarat, pentru AGERPRES, la finalul şedinţei CJ Buzău, vicepreşedintele Adrian Petre. Potrivit acestuia, CJ Buzău a mai avut, în ultimii ani, iniţiative culturale pentru atragerea cinefililor. 'În urmă cu trei ani, instituţia CJ a demarat promovarea filmului în judeţul Buzău prin festivalul TIFF, iar în fiecare vară este organizat Festivalul filmului românesc, în amfiteatrul din Parcul tineretului', a mai declarat sursa citată.

La ediţia din acest an a BUZZ CEE, care va avea loc în perioada 4-8 mai, sunt aşteptate nume consacrate ale cinematografiei româneşti şi regionale, regizorii Nae Caramfil şi Igor Cibileanski (Republica Moldova), criticul de film Irina Margareta Nistor şi Christian Frei, preşedintele Academiei Elveţiene de Film. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel