Medicul care a vrut să se facă brancardier, respins din cauza unei adeverințe

Medicul Adrian Dărăbanțiu. FOTO: aradon.ro
Medicul Adrian Dărăbanțiu. FOTO: aradon.ro

Dosarul medicului de familie Adrian Dărăbanţiu care a vrut să ocupe un post de brancardier la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost respins de comisia de concurs din cauza unei adeverințe.

Comisia de concurs a respins dosarul depus de medicul de familie Adrian Dărăbanţiu care dorea să ocupe unul din cele 8 posturi de brancardier scoase la concurs de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Motivul este lipsa unei adeverințe medicale de la psihiatru care să-l declare mental sănătos.

Doctorul, care conduce Asociația Medicilor de Familie din Arad, spune că se aștepta să fie respins, dar nu din astfel de motive. De altfel el și-a depus dosarul la concurs atât pentru a obţine un salariu aproape dublu decât cel pe care-l are ca medic de familie, după 31 de ani de activitate, cât şi pentru a protesta „faţă de diferenţele salariale uriaşe din sistemul sanitar".

E supracalificat, dar îi lipsea o adeverință

„Mă aşteptam la respingerea candidaturii mele de către comisia de concurs din raţiuni de supracalificare, însă nu mă aşteptam să-mi fie respinsă pentru că nu am prezentat adeverinţă medicală cu avizul unui medic psihiatru, ci doar un certificat medical în copie, mai ales că „formularul A5" pe care l-am depus este superior adeverinţei medicale vizată de psihiatru. Mai mult, eu am prezentat formularul în original, însă cei care mi-au preluat dosarul au spus că ei nu reţin documentele originale şi au făcut o copie pe care au pus-o la dosar, returnându-mi originalul", a declarat, pentru Agerpres, Adrian Dărăbanţiu. Medicul de familie a anunțat că va contesta decizia comisiei de concurs.
Termenul limită pentru depunerea contestaţiilor este astăzi, ora 13.00. Rezultatele contestațiilor urmează a fi date mâine.

Potrivit sursei citate, pentru ocuparea celor opt posturi de brancardier s-au înscris 32 de candidaţi. Proba scrisă a concursului este programată pentru 7 august, susţinerea interviului va avea loc pe 13 august, iar rezultatele finale ale concursului vor fi anunţate pe 17 august.

Brancardierii, mai bine plătiți ca medicii de familie

„Prin gestul meu am dorit să atrag atenţia că salariul unui brancardier este comparabil cu venitul unui medic de familie cu număr mediu de pacienţi înscrişi. (...) Dacă, la ora actuală, medicii şi cadrele medicale din spitale sunt plătiţi cu o sumă aproape corectă, cei care nu lucrează direct în spitale sunt lăsaţi în continuare de izbelişte. Spre exemplu, veniturile unui cabinet de medicină de familie se cifrează undeva în jur de 10.000-12.000 de lei lunar, din care jumătate se virează la stat. Şi, după ce achită celelalte cheltuieli, medicul de familie rămâne cu un venit lunar net de circa 2.000 de lei. Asta în condiţiile în care asistentele de la cabinetele de medicină de familie sunt plătite, în general, cu salariul minim pe economie", a declarat dr. Adrian Dărăbanţiu, luni, după ce şi-a depus dosarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel