Medici de familie: Totul decurge normal din 1 aprilie, bolnavii primesc reţete gratuite şi trimiteri

spital
spital

Medicii de familie atrag atenţia bolnavilor că pot merge la cabinete şi că vor primi reţete şi trimiteri la specialist sau la spital, întrucât contractul - cadru a fost amânat două luni, a declarat, joi, preşedintele societăţii naţionale de profil, Rodica Tănăsescu.

"Bolnavii pot veni la cabinet. Contractul - cadru a fost amânat două luni, astfel că până la 1 iunie nu sunt modificări în desfăşurarea activităţii în medicina primară", a spus preşedintele Societăţii Naţionale a Medicinei de Familie/Medicină Generală (SNMF/MG), Rodica Tănăsescu, citată de Mediafax.

Medicul a făcut această precizare după ce în media au apărut mai multe informaţii şi anunţuri privind oprirea eliberării reţetelor compensate şi gratuite de la 1 aprilie.

Executivul a hotârât, în 23 aprilie, ca noul contract - cadru privind acordarea asistenţei medicale să intre în vigoare la 1 iunie, cu două luni mai târziu decât termenul stabilit iniţial (1 aprilie), pentru a finaliza în prealabil procedura de clasificare a spitalelor, pe baza căreia vor fi alocate şi fondurile aferente finanţării spitalelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel