Măsură antiteroristă INEDITĂ. Stat UE va începe testarea

Germania va experimenta un program informatic de recunoaştere facială în aceasta vară într-o staţie de tren din Berlin, înainte de a-l utiliza în anchetele antiteroriste sau criminale, a declarat sâmbătă ministrul de interne, Thomas de Maiziere, citat de AFP, scrie Agerpres.

"Noi dispunem desigur deja de supraveghere video în gări. Dar nu avem posibilitatea, de exemplu, de a introduce fotografia unui terorist urmărit într-un program pentru a declanşa alarma în cazul în care acesta apare într-o gară", a explicat el pentru site-ul cotidianului Tagesspiegel. 

Ministrul conservator, apropiat de cancelarul Angela Merkel, intenţionează deci să experimenteze în această vară un astfel de program în mica gară berlineză Südkreuz cu voluntari şi are vedere să aplice această tehnologie dincolo de combaterea terorismului. 

"Dacă programul se dovedeşte într-adevăr de încredere, el ar trebui să poată fi utilizat pentru crime grave în alte locuri unde sunt dispuse camere de supraveghere", a adăugat el, fără să ofere mai multe precizări. 

Potrivit Tagesspiegel, o astfel de măsură ar întâmpina puţine obstacole juridce, pentru că ea se limitează a ţinti suspecţi fără a restrânge libertăţile trecătorilor care nu sunt vizaţi de anchetă. 

Germania a cunoscut din vara trecută mai multe atentate şi o serie de alarme false. Autorul celui mai grav atac comis în 19 decembrie 2016 într-un Târg de Crăciun la Berlin a putut să scape cu un autobuz, iar apoi cu un tren, străbătând mai multe frontiere înainte de a fi ucis de poliţie într-o gară din Milano (Italia). 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel