EXCLUSIV  Mărturia unei românce din Israel: În următoarele 48 de ore ne așteptăm la orice din toate direcțiile. E clar că se lasă cu ceva

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Israelul se află în fața unui atac iminent al Iranului, pe fondul amenințărilor și avertismentelor din ultimele zile.

Israelul și-a pus în această seară forțele armate în stare de „alertă totală” pe fondul amenințării Iranului. Cetățenii au primit instrucțiuni clare cu privire la ce li se permite în următoarele ore.

De pildă, excursiile și alte activități ale tinerilor planificate pentru zilele următoare au fost anulate. 

Am contactat-o pe Anca Tal, o cetățeană a Israelului născută în România, care ne-a oferit detalii despre tensiunea care există în acest moment.

„Situația este foarte îngrijorătoare. În următoarele două zile, școlile sunt închise, iar în incinta lor nu se fac tabere (de mâine la noi începe vacanța de Paștele evreiesc).

Toată lumea este sfătuită să asculte știri și să se informeze tot timpul. Dar totul rămâne în continuare deschis: magazine, locuri de muncă etc.

Tensiunea este mare și e clar că iranienii vor face ceva împotriva Israelului, dar nu ceva major care să provoace un război mare. Israelului i s-au trimis ajutoare din diferite țări, suntem pregătiți pe apă, pe uscat, în aer și în zona cyber“, a spus Anca Tal pentru DC News.

Foto: Agerpres

Femeia a mai precizat că starea de tensiune este deja de câteva zile, iar posibilitatea unui atac, nu doar din partea Iranului, este reală. 

„E clar că se lasă cu ceva. În următoarele 48 de ore ne așteptăm la orice din toate direcțiile - Iran, Siria, Liban ... fiecare în parte sau toate împreună“, a mărturisit Anca Tal.

În ceea ce privește mesajele din partea autorităților, femeia spune că președintele țării Itzhak Herzog nu a vorbit nimic până acum despre amenințările Iranului.

„Se pare că e „în vizită“ la un prieten din Ierusalim. Acolo este un buncăr nuclear. Poate știe mai multe decât știm noi“, a mai zis Anca Tal pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel