Marton Arpad (UDMR): Coaliţia a fost de acord că actualul sistem electoral este prost

Marton Arpad (UDMR)
Marton Arpad (UDMR)

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat, luni, că în prima şedinţă a comisiei pentru reforma sistemului electoral a existat o înţelegere la nivelul coaliţiei de guvernământ, cu privire la necesitatea modificării actualului sistem de vot.

„S-a constatat, şi aici a fost o înţelegere totală, un punct de vedere comun, că actualul sistem este prost şi elementele din cauza căruia se întâmplă acest lucru, trebuie să fie modificate. Problema de bază este că, în momentul de faţă, completarea se face în aşa fel încât se poate ajunge în Parlament de pe locul doi, trei patru, ceea ce nu reprezintă voinţa electoratului din colegiul respectiv şi pentru asta trebuie să se găsească o soluţie“, a declarat, pentru Agerpres, deputatul UDMR.

Potrivit acestuia, soluţiile „acceptabile“ pentru UDMR sunt, fie revenirea la „vechiul“ sistem de vot, cel proporţional, fie un sistem de vot mixt. „Noi suntem numai pentru un sistem proporţional sau unul mixt, care încearcă să aducă prezenţa electoratului cât mai aproape de votul dat. În cazul comasării alegerilor nu sunt probleme, aici nu este o diferenţă de puncte de vedere“, a mai spus Marton Arpad.

Comisia coaliţiei guvernamentale privind sistemul electoral, care va analiza şi posibilitatea comasării, în 2012, a alegerilor locale cu cele parlamentare, s-a întrunit, luni după-amiază. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat vinerea trecută că au existat discuţii la nivelul coaliţiei privind reforma sistemului electoral, motiv pentru care s-a decis înfiinţarea unei comisii în acest sens.

Citeşte şi:

Comasarea, declanșată de Coaliţia PDL-UDMR. De Ce se amână alegerile locale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel